Cura s covera: Auto mi je kao pokretni ormar!

Predivna Maja otkrila nam je kako obožava apsolutno sve što je Chanel ikada lansirao, a više o njoj pročitajte u nastavku

Uvijek spremna za sve dnevne situacije, menadžerica Maja Batarelo najviše voli modnu jednostavnost. Saznajte sve o njoj u kratkom intervjuu.

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, komade?


S obzirom na prirodu posla, uvijek nastojim da mi kombinacija “izdrži” od ujutro do navečer te da je prilagodljiva situaciji koja iskrsne tijekom dana. Zbog toga mi je auto kao pokretni ormar, uvijek imam rezervni par čizama Ugg i cipela na petu te koju jaknu ili sako viška. Volim jednostavno, bez naglašenog nakita i žarkih boja, s kojima eksperimentiram ljeti.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Obožavam street style, osobito prije svjetskih tjedana mode. Meni je to kao “red carpet” na Oscarima. Street style nudi toliko toga da je na nama da odlučimo može li nam to poslužiti kao inspiracija.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Naučila sam da ne kupujem nešto samo zato što mi se sviđa nego da se u tome i udobno osjećam, tako da najčešće izvučem iz ormara, odjenem i izađem a da se ne pogledam. No kod večernjih izlazaka i posebnih prigoda stvari su malo drukčije. Naravno da nikad nemam što obući, ali ne paničarim.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije?

Obožavam Chanel i sve što plasiraju, a iako pomalo različitog stila, Isabel Marant mi je tu pri vrhu i nikad ne mogu odoljeti njezinim tenisicama i čizmama. Nemam modne uzore, ali Emmanuelle Alt mi se jako sviđa i svaki put me iznenadi jednostavnost i elegancija koje tako lako nosi, kao i Caroline de Maigret. Francuskinje imaju to nešto što se teško kopira, više se rodiš s tim.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Nastojim kupovati planski, ali kako sam zbog posla često na putu i izložena novitetim u izlozima, tu vještinu planskoga kupovanja nisam još sasvim svladala. No za posebne prigode planski kupujem.


Cipele ili torbe? Zašto?

Cipele definitivno, osobito čizme i tenisice. Za torbu je bitno da je toliko velika da me iznenadi, tu i tamo, nekim ružem na koji sam zaboravila, a za večernje izlaske klasična mala crna torbica ili bež/siva uvijek prolazi.
Što nosiš na fotki za Budi.IN? Jaknu One Teaspoon, haljinu Self-Portrait, cipele Topshop i torbicu Salar Milano.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.


Posao mi oduzima puno vremena, tako da slobodnog nemam previše. Uglavnom su to vikendi, kad sam prava “soccer mom”, te kasni večernji sati kad imam taj moj mali svijet kojem se veselim. Vesele me moja obitelj i prijatelji, druženje sa sinovima, sad već momci, i nećakinja. Mislim da sam jedna od rijetkih sretnica koja ima istu najbolju prijateljicu već 25 godina.

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)... Vintage torba Louis Vuitton koju sam naslijedila od bake. Kao maloj nije mi bilo jasno zašto je ne smijem posuditi za igru, a danas je čuvam u ormaru i za mene ima veliku sentimentalnu vrijednost.

Omiljeno jelo/piće... Riba na sve načine/ Crno vino

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0