1/9

Čokolada taman kakva treba biti - Taman Artisan Chocolates

Taman Artisan Chocolates su ručno rađene čokolade manufakture Malo i Slatko koje se ističu kvalitetom i jedinstvenim kombinacijama ukusa. Autorski zamišljene, proizvedene od odabranih belgijskih čokolada i obogaćene visokokvalitetnim prirodnim namirnicama, predstavljaju novost na domaćem tržištu čokolade.

Upoznajte ih već ovog vikenda na Festivalu slastica na Zrinjevcu, koji traje od 6. do 15. svibnja. Manufaktura Malo i Slatko proizvodnji svojih čokolada pristupa gotovo umjetnički, stvarajući originalne i autentične okuse. Svaka čokolada donosi jedinstvenu i uzbudljivu kombinaciju okusa, teksture, mirisa i boja. Inspirirani idejom savršene ravnoteže i pravog omjera svih sastojaka u proizvodu, svoje su čokolade odlučili nazvati Taman. 

Naziv Taman odabran je zbog povezanosti s bojom kakaa i čokolade, no ime se ponajviše odnosi na izraz „tàmān“ koji označava savršenu mjeru, čemu u manufakturi Malo i Slatko teže prilikom stvaranja svojih proizvoda. Svi proizvodi izrađuju se ručno i u vrlo malim serijama, što im prije svega omogućava kreativnost, ali i kako bi se osigurala svježina svakog od proizvoda, a u proizvodnji se koriste samo one namirnice koje mogu osigurati najvišu kvalitetu proizvoda.

 | Autor: Taman Taman

Čokolade se proizvode od odabranih belgijskih čokolada, koje se nadopunjuju visokokvalitetnim namirnica kao što su čista prirodna esencijalna ulja i ekološki uzgojeni začini. Izrađene su ručno, u malim serijama, u raznim kombinacija poput pistacija i ruže u tamnoj čokoladi, prženih kakao sjemenki u mliječnoj čokoladi, pečeni bademi s crnom havajskom soli u karameliziranoj bijeloj čokoladi i mnogim drugima. U ponudi također imaju i čokoladu na žličici za topli napitak s različitim okusima kao što su lavanda, mješavina začina, te kava i kardamom. Uskoro će u maloprodaji biti dostupne i praline, koje smatraju svojim najznačajnijim proizvodom, a od kojih se izdvajaju one s mangom i korijanderom, timijanom i kruškom, rumom u kombinaciji s limetom i mentom, kremasta karamela s acetom balsamicom, indijski oraščići s curryjem, bijeli tartufi s likerom od meda, tonka sa svježim đumbirom, viski s kavom i dr.

Taman čokolade tek su se nedavno pojavile na tržištu i trenutno se mogu naći smo u odabranim trgovinama: trgovini Kašeta&Košara na Britancu, vinoteci Vintesa u poznatom gastro dvorištu Vlaške 63, trgovini Crop koja nudi autohtone hrvatske proizvode kao suvenire, te elegantnoj vinoteci MIVA galerija vina u Vukovarskoj ulici. Uskoro će se naći i u ponudi trgovine restorana Apetit u Masarykovoj ulici.

 | Autor: Taman Taman

Moći ćete ih naći i na 5. festivalu slastica Slatki gušti na Zrinjevcu gdje će biti dio ponude u kućici Vinoliciousa, a gdje će te moći kušati Taman čokolade uz vrhunska francuska vina. Manufakturu Malo i Slatko d.o.o pokrenuli su dvoje zaljubljenika u čokoladu, Stiv Kahlina, bivši glazbenik i dizajner, i njegova supruga Sanja, koji su nakon godina uživanja, proučavanja i eksperimentiranja odlučili pokrenuti vlastitu proizvodnju ručno rađenih čokolada. Nakon karijere u glazbi i dizajnu, Stiv Kahlina prošao je edukaciju za čokolatijera pri kanadskoj školi Ecole Chocolat - school for chocolate arts, te je u njihovoj organizaciji pohađao i završio program Master Chocolatier pri belgijskoj Callebaut Chocolate Academy. Svoj autorski potpis unijeli su u svaki korak razvoja i izrade proizvoda: od osmišljavanja recepata i jedinstvenih okusa, ručne izrade svake pojedine čokolade do dizajna vizualnog identiteta i pakiranja.

Photo: Taman

Komentari 0