16. prosinca 2013.

Cockta - idealno osvježenje za blagdane

Nina Đurđević/PIXSELL.
1/9

Drugi Budi.IN Sajam kreativnih detalja održao se u subotu i nedjelju u Centru Kaptol. Ukupno 18 izlagača je predstavilo svoje ručno izrađene radove modnih dodataka i detalja za dom. Kreativne detalje za sebe i za svoje najmilije kao blagdanski poklon došlo je potražiti više od 10 000 posjetitelja. Kako bi svi lakše izdržali gužvu, uvijek nasmiješene Cocktine hostese su im dijelile Cocktu 0,33l u sleeve ambalaži, koja je bila na tržište lansirana u 2013 povodom 60 godišnjice robne marke. Na ambalaži su prikazani detalji iz dugogodišnje Cocktine povijesti.

Zbog svog jedinstvenog izgleda, Cockte sleeve su bile pravi kreativni detalj sajma uz detalje samih izlagača; Herman Design, Gita lampe i sjenila, Le prase i Mašenka, Stvaraona, Kraglice, tak&to, Mucca, Motiv design, Sexy Plexy, Lolina kućna manufaktura, Portrait shop, Sapunomanija, Soopaklox, Marinski Handmade, Makeover Addict, Moma modna maca i Woohoo. 

 | Autor: Nina Đurđević/PIXSELL Nina Đurđević/PIXSELL

Priliku za uživanje u Cockti su imale i poznate osobe koje su posjetile sajam te tako podržale hrvatske kreativce; dizajneri Manuel Maligec i Ivan Alduk, Lejla Filipović, vizažistica Silva Stojanović, kipar i akademski glazbenik Vitold Košir te Ivana Šundov koja je bila voditeljica cjelokupnog programa sajma.

 | Autor: Nina Đurđević/PIXSELL Nina Đurđević/PIXSELL

U nedjelju se na sajmu održalo finale kreativnog natječaja Kreativiraj se u sklopu kojeg su čitatelji slali svoje kreativno viđenje modnih detalja na portal Budi.IN. Finalisti Anđela Markušić, Neven Mihić i Rea Lujić su tako dospjeli u live act natjecanje. Dobili su zadatak da nacrtaju svoj omiljeni kreativni detalj u roku od 30 minuta. Neven Mihić je prema ocjeni žirija zaslužio pobjedu svojim crtežom šešira. Na natječaj se također prijavio s crtežom šešira jer je fasciniran tim detaljem kojeg i izrađuje. Objasnio je kako nije očekivao pobjedu te koliko mu je bitna kreativnost:

„Moja prijateljica Danijela Blažičević mi je poslala link i od srca joj zahvaljujem na tome. Drago mi je što postoje ovakvi natječaji koji potiču kreativnost, jer na taj način ja, kao i mnogi dizajneri, komuniciram s ljudima.

 | Autor:

Rekao je kako mu je lakše raditi na miru u svoja četiri zida jer nema pritiska kojeg su stvorili pogledi svih posjetitelja sajma koji su se okupili oko natjecatelja dok su crtali. Ipak izrazio je nadu da mu ovo nije posljednji put da sudjeluje u ovakvom natječaju.

Crtežom zelene ogrlice Anđela Markušić je zauzela drugo mjesto. Njoj su također bitni ovakvi događaji, a želja joj je da na idućem Budi.IN Sajmu kreativnih detalja sudjeluje kao izlagačica.

 | Autor: Nina Đurđević/PIXSELL Nina Đurđević/PIXSELL

Treće mjesto je osvojila profesorica francuskog jezika Rea Lujić nacrtavši broš s motivom Eiffelovog tornja. Nakon natjecanje je izjavila:

“Pariz je moja vječna inspiracija, a medaljoni i broševi su nešto što se može nositi u svakoj prigodi. Kako često posjećujem ovakve sajmove, pomislila sam da zašto, kada već ionako dolazim na Sajam, ne bih pokušala i nešto novo.”

 | Autor: Nina Đurđević/PIXSELL Nina Đurđević/PIXSELL

Cockta je podržala natjecatelje kreativce nagradivši ih poklonima. Svaki natjecatelj je tako otišao zadovoljan sa Sajma s Cockta ručnikom, naočalama, privjeskom, majicama i ukusnim Cocktama sleeve i Chinotto.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0