"Cipele su završna točka mog outfita!"

Arhitektica Mira Matulović inspiraciju često potraži u street style fotografijama sa svjetskih ulica

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, komade?


Nemam baš stil koji preferiram, ali mislim da me najviše možete vidjeti u klasično-ležernim kombinacijama s nekim trendi komadom koje kombiniram na svoj način. Stil, kao i boje, variraju o raspoloženju, prigodi, tako da mi je skala boja u ormaru šarolika. Iako ako bih morala izabrati koje boje preferiram, to su crna, bijela, plava, siva. Što se tiče odjevnog predmeta, skoro uvijek sam u trapericama i nekom T-shirtu i sakou.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Obožavam street style, definitivno je omogućio široj populaciji da upozna visoku modu i ohrabrio ju je da se igra sa svojim odjevnim kombinacijama. Često svoju inspiraciju tražim u street style fotografijama sa svjetskih ulica.

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Većinom mi treba desetak minuta sa šminkanjem, ali kao i svaka žena, imam one dane kada mi treba puno vremena jer ne znam što obući jer jednostavno nemam ništa u ormaru.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije (ako ih imaš)?

Volim Zaru, H&M, Mango... jer su omogućili široj masi pristup najnovijim trendovima nedavno prikazanim na pistama. Što se tiče dizajnera, trenutačno su mi omiljeni Isabel Maranat, Self Potrait, Alexander McQueen, Balmain, Acne, Balenciaga... Od naših definitivno Alexandra Dojčinović. Stilske inspiracije, imam ih previše, pa svaka cura sa street style fotografija mi je inspiracija, ali kad bih morala birati, onda bi to bile mama i Miroslava Duma :) .

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Kupuješ li planski ili impulzivno?

Više sam impulzivni kupac, planska kupnja samo ako mi neka stvar treba ili moram odvojiti više novca za nju.

Cipele ili torbe? Zašto?

Teško pitanje :)... Mislim cipele, završna točka na moj outfit, one mogu promijeniti outfit iz ležernog u sređeni.

Što nosiš na fotki za Budi.IN?

Traperice i sako Zara, majica Asos, broš M je ručni rad Mperarls_jewelry, bež cipele Pura Lopez, torbica Michael Kors te nakit koji sam naslijedila.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.


Arhitektica sam i radim u birou Arhipolis u Splitu. Slobodno vrijeme najviše volim provoditi radeći stvari koje me vesele kao, npr., čitajući dobru knjigu, istražujući za novo putovanje/putujući, družeći se s prijateljima, surfajući po internetu o arhitekturi ili dizajnu interijera.

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)... Zlatne narukvice i prsten koje sam naslijedila, a ručni su rad mog pradjeda.

Omiljeno jelo/piće... Nigiri s lososom/bijelo vino muškat.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0