1/7

Chanel pretvorio kubansku ulicu u rasplesanu i šarenu modnu pistu

Chanel je za predstavljanje svoje Cruise kolekcije odabrao glavni grad Kube i pretvorio ulice u šareni spektakl

Karl Lagerfeld u utorak je predstavio Chanel 2016/2015 Cruise kolekciju u glavnom gradu Kube, Havani. Bila je to povjesna i razigrana revolucija koja će definitvno uću u Chanelove anale.

 | Autor: Olivier Saillant Olivier Saillant

Revija je održana na Paseo del Prado, glavnoj ulici Havane koja simbolizira povezanost Kube i Francuske: Prado je 1928. godine redizajnirao francuski krajobrazni arhitekt koji je na svako križanje postavio osam spektakularnih brončanih kipova lavova, omiljene životinje Coco Chanel, koji su se savršeno uklopili u dekor piste. Zalazak sunca označio je početak revije koja je proslavila neke tipične siluete za krstarenje: dugačke muževne jakne preko širokih hlača, dvobojne ravne sandale, košulje s tekstilnim remenjem...

 | Autor: Olivier Saillant Olivier Saillant

Podtema kolekcije je virtuoizna interpretacija guayabere, tradicionalne kubanske košulje s džepovima, jastučićima u ramenima i ravnim naborima, kojima je Karl Lagerfeld dao nadimak "kubansko odijelo".

 | Autor: Olivier Saillant Olivier Saillant

Prozračna bluza u kombinaciji s chino hlačama za dan te guayabera košulja u senzualnom, prozirnom izdanju sa suknom na zvono za večer. 

 | Autor: Olivier Saillant Olivier Saillant

A zahvlajujući kaki i traper odijelima s kratkim hlačama, parkama s detaljim tvida i izvezenim detaljima na majicama kratkih rukava, sve je podsjećalo na neku miroljubivu vojnu paradu.

 | Autor: Olivier Saillant Olivier Saillant

Nevjerojatno ženstvena i fluidna, kolkekcija je prepuna komada stvorenih za pokret i ples. Paleta boja inspirirana je vibrantnim baroknim fasadama starog grada: žuta, narančasta, ružičasta, tirkizna, svijetlo zelena... A sve je posuto svjetlucavim šljokicama i ukrašeno izvezenim detaljima.

 | Autor: Olivier Saillant Olivier Saillant

Na reviji , kao i na krstarenju, bio je neizostavan takozvni Panama šešir uz pokoju beretku, referirajući se na Che Guevaru. U duhu ove razigrane kolekcije, modeli su nosili natikače i sandale preko čarapa, heklane ruksake i mekane torbe u raznobojnim uzorcima.

Photo: Olivier Saillant

Komentari 0