Caitlyn Jenner za H&M prisjeća se svojih olimpijskih uspjeha

H&M lansirao je novu liniju sportske odjeće, a film za kampanju slavi osobna postignuća sportaša

Ovo ljeto oblilježile su brojne kolekcije posvećene Olimpijskim igrama, a možda i najinspirativnija među njima stiže iz H&M-a. Sportska kolekcija naziva For Every Victory od ovog tjedna dostupna je u trgovinama, a slavi moć sporta i uvjerenje u pozitivnu promjenu ljudskih života. Kolkeciju prati i kratki film s jednom od glavnih zvijezda kampanje, Caitlyn Jenner, kojoj je ovo i prva modna kampanja u životu. U videu naziva Caitlyn Jenner's Greatest Victories: A Timeline, bivša olimpijka priča o svojim najsjajnijim trenucima u životu, počevši od 1960. godine. Jenner otvoreno govori i o svojoj borbi s disleksijom, krizi identiteta i "užasno niskom samopouzdanju" tijekom djetinjstva. Prisjeća se i svog velikog olimpijskog uspjeha, kada je 1976. osvojila zlato u dekatlonu.

“Istinski vjerujem u snagu sporta koja donosi pozitivnu promjenu u ljudske živote. To je razlog zašto sam tako ponosna što sam dio For Every Victory kampanje, jer me podsjeća na snagu i hrabrost ljudi širom svijeta da budu oni sami i da prevladaju sve prepreke koje se mogu pojaviti na njihovom putu,” kaže Caitlyn.

 | Autor: H&M H&M

U filmu se također pojavljuju Chelsea Warner, gimnastičarka, koja nikada nije dopustila da Downov sindrom zaustavi njen napredak; surfer Mike Coots koji i dalje surfa na dasci iako je izgubio svoju nogu prilikom napada morskog psa i boksačica Namibia Flores koja se morala boriti protiv predrasuda da slijedi svoje snove. Film također prikazuje ragbi tim King Cross Steelers, što je pomoglo u promjeni percepcije o seksualnoj orijentaciji i sportu; ženska skejterska ekipa koja svoj sport doživljava kao univerzalni jezik i kreativan oblik izražavanja; i Jose Aballi koji neće dopustiti da bilo kakve prepreke zaustave njegov san da postane profesionalni igrač bejzbola.

U galeriji pogledajte fotografije iz kampanje...

Photo: H&M

Komentari 0