Caitlyn Jenner na naslovnici časopisa Sports Illustrated

Jenner je naslovnicom proslavila 40. godišnjicu osvajanja olimpijskog zlata u dekatlonu

Puno se toga dogodilo u posljednjih 40 godina, od kada je Caitlyn Jenner odnijela doma zlatnu olimpijsku medalju u dekatlonu 1976., no bivša sportašica i dalje je jako ponosna na svoj uspjeh.

Časopis Sports Illustrated odlučio je obilježiti godišnjicu njenog sportskog uspjeha s Jenner na njihovoj posljednjoj naslovnici. U  šljokičastom kombinezonu, sa zlatnim prstenjem i legendarnom medaljom na zlatnom lancu oko vrata, Jenner izgleda poput prave prvakinje, baš kao što je to i bila prije nekoliko desetljeća.

 | Autor: sports illustrated sports illustrated

U intervjuu, unutar stanica časopisa, Jenner otvoreno priča o svom uspjehu, promjeni, prihvaćanju same sebe te načinu na kojem se nosila s pritiskom javnosti. Otkriva i kako se oduvijek osjećala kao žena, ali pošto nije bila feminizirana, lako je mogla skriti svoje stvarno lice od svijeta.

"Kao 'macho' muškarac pokušavala sam uvjeriti samu sebe da nisam žena zarobljena u krivom tijelu," sjeća se Jenner. "Očito mi to nije uspjelo."

Jenner suosjeća s osobom koja je bila prije nego je pronašla pravu sebe. "Voljela sam Brucea," priznala je za časopis. "I dalje ga volim, volim sve što je napravio i ponosna sam na taj dio svog života. Ali ova žena je oduvijek živjela unutar mene, cijeli moj život i došla sam do točke kada sam trebala njoj pustiti da živi, a Brucea pospremiti unutra. I sad sam puno sretnija nego sam ikada bila u životu."

Photo: Getty Images

Komentari 0