BooPie - pregače za kuharice sa stilom

Dizajnerica Irena Čižmešija kreirala je BooPie pregače koje će vas pretvoriti u kralja/kraljicu kuhinje bez obzira što kuhali.

Engleski naziv za pregaču apron potiče od starog francuskog naziva za stolnjak (naperon), a prvi puta u povijesti javlja se u 12. stoljeću i nisu je nosile žene, već muškarci – kako im se odjeća ne bi zaprljala ili potrgala dok su radili. Kako se mijenjala moda, mijenjale su se i pregače, a nas su osvojile one koje izrađuje Irena Čižmešija.

 | Autor:

Irena Čižmešija, 28-godišnja ekonomistica, unatoč zaposlenju u knjigovodstvenom servisu, svoju glad za kreativnim izražavanjem i znanjem utažuje - šivajući i kuhajući. Irena je umjesto ekonomskog studija, završila školu za modu i dizajn te je stekla zvanje dizajner interijera. No to je tek jedna od stvari iz njezinog nepresušnog vrela interesa. Irena je završila radionicu oblikovanja suvremenog nakita, tečaj krojenja i šivanja, kontinuirano proučava različite stilove življenja i prehrane (makrobiotika, ayurveda, feng shui, vasta), a želja joj je i dalje educirati se na području mode i grafičkog dizajna.

 | Autor:

Veliki je gurman, a što se pregače tiče, smatra da ona ima bitnu ulogu u svakom domu, od zaštite odjeće, preko higijenskih razloga sve do uloge modnog dodatka. "Moderan način življenja ne ostavlja puno vremena za presvlačenje samo za kuhanje, nakon što dojurite doma s posla. Lakše je staviti pregaču, zamrljati je, skinuti i oprati", kaže Irena.

 | Autor:

I sama priznaje kako su svojim dizajnom pregače koje je posljednih godina nalazila u dućanima ne samo dosadne, već i čudnih dimenzija, nekvalitetne izvedbe i kratkog vijeka trajanja. Stoga ne čudi što je jedan dan Ireni, koja se puno mota po kuhinji, pala na pamet ideja da sama napravi novu pregaču. U nedostatku materijala, Irena je prekrojila staru suknju i tako je nastala njena prva mini pregača, iza koje su se nizale nove ideje i nove pregače.

Više informacija saznajte na portalu Gastro.hr.

Photo: None

Komentari 0