Bojanke za odrasle idealan su način da se riješite stresa

Da bojanje nije samo dječja igra dokazuje ubrzani rast popularnosti bojanki za odrasle koje su postale novi način opuštanja i bjega od svakodnevnog života...

Bojanke za odrasle novi su hit koji polako, ali sigurno osvaja vrhove listi best sellera te su već izrodile i nove autorske zvijezde, poput škotske ilustratorice Johanne Basford, odgovorne za mega popularne naslove Tajni vrt i Začarana šuma. Popularnost ovih bojanki započela je u Francuskoj, a ubrzo se proširila i na ostatak svijeta. Ove knjige savršeno se uklapaju u takozvano 'Petar Pan tržište' odraslih koji se s nostalgijom prisjećaju minulog djetinjstva. No, najvažnije od svega, bojanke za odrasle postale su novi način opuštanja i rješavanja stresa u današnjem užurbanom i pretjerano digitalnom vremenu.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Internet je prepun pozitivnih reakcija i komentara ljudi koji su bojanke kupili, a svi redom tvrde da je to jedan od najboljih načina puštanja 'mozga na pašu'. Ubrzani rast njihove popularnosti povezan je s trendom opsesije meditacijom i bijegom od svakodnevnih briga. Bojanje je aktivnost koja ne zahtjeva previše koncentracije i može se raditi usporedno s drugim opuštajućim aktivnostima, poput gledanja televizije. Ove bojanke odvratiti će vas od pretjeranog toka misli i odvesti vas u bezumno blaženstvo. Još neki od popularnih naslova, koji su dostupni i u domaćim trgovinama su Animorfija autora Kerbya Rosanesa, Antistresna bojanka za koju su zaslužni Richard Merritt, Hannah Davis i Jo Taylor, te Veličanstvena bojanka za odrasle, domaće autorice Ane Bježenčević.

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0