1/10

Bezvremenski klasični kaputi

Talijanski brend MaxMara proslavio je 60. rođendan uspješnog modnog djelovanja prezentirajući reviju svojih bezvremenskih klasičnih kaputa po kojima je ovaj brend i poznat. Kapute su nosile naše uspješne manekenke Kristina Šalinović , Adrijana Dejanović, Tamara Pernar i Marinka Pelivan. Povodom rođendana Nenad Korkut se osvrnuo na bogatu MaxMarinu povijest te savjetuje kako odabrati bezvremenski kaput.

"MaxMarini kaputi su posebni po tome što su bezvremenski, ne podliježu modnim mijenama. Volim kad se određeni komad može reinterpretirati, a da ne podliježe sezonskim modnim trendovima. Za elegantnu damu koja nosi malu crnu haljinu, odabrao bih kaput boje pijeska, bež ili u smeđim tonovima jer na taj način se razbija crnina. Kroj bi trebao biti veoma klasičan. Odličan primjer za to je jedan od MaxMarinih ikona među kaputima 101801, čiji modificirani model je ujedno izložen i u Zagrebu. Elegantan, dotjeran i jednostavan model – pravi odabir", istaknuo je Nenad Korkut.

Klasika nikad ne izlazi iz mode

 | Autor: Kada netko spomene talijansku modu zasigurno jedna od asocijacija je i legendarni talijanski modni brend MaxMara. Tradicija i prepoznatljivost ovog modnog brenda s uvijek klasičnim pristupom modi diljem svijeta stekla je velik broj modnih sljedbenika, a ove sezone slavi 60 godina uspješnog djelovanja.

MaxMara ovaj modni jubilej proslavlja putujućom izložbom „Kaputi! MaxMara, 60. godina talijanske mode“ koja će svjetsku premijeru imati u prestižnom moskovskom Državnom povijesnom muzeju početkom 2012. Kaputi koji su oduvijek bili svojevrsni modni olimp ove modne kuće, najzornije će prikazati njenu modnu evoluciju kroz bogatu povijest. Svi njegovi oblici, krojevi, boje bit će prikazani kroz selekciju od 70 rijetkih kaputa koji datiraju od 50-ih godina do danas. Osim kaputa, na izložbi će se moći pogledati skice i fotografije iz bogate MaxMara arhive, kao i sada već legendarni kaputi bivših MaxMara dizajnera (Emanuelle Khanh, Anne-Marie Beretta, Karl Lagerfeld, Jean Charles de Castelbajac, Dolce & Gabbana, Narcisco Rodriguez, Franco Moschino, stilista i dizajnera Nanni Strada).

Koju dužinu kaputa i materijal odabrati?

Osim na bogatu povijest MaxMare, Nenad Korkut se osvrnuo i na pojam savršenog ženskog kaputa. Po njegovoj mišljenju, ne postoji univerzalno pravilo za odabir idealnog kaputa. Važno je da žena poznaje dobro svoje tijelo i zna što joj dobro stoji. No, postoje male tajne majstora.

"Kad je dužina kaputa u pitanju, preferiram da je ispod koljena i da ne prelaze polovicu listova. To je veoma nezahvalna dužina čak i za visoke žene. Prilikom kupnje kaputa trebamo pozornost usmjeriti na kvalitetan materijal, jer je to ipak komad odjeće koji treba trajati. Materijali, koji najbolje griju tijekom zime i ujedno su elegantni, su devina dlaka i kašmir. I vuna se može proraditi na različite načine da djeluje profinjeno", savjetuje Nenad Korkut.

 | Autor: Spoj klasike i moderne elegancije

MaxMara kolekcija jesen-zima 2011/2012 zasigurno će i ove sezone osvojiti brojne modne sladokusce. Nikad pretenciozna, uvijek decentna i umjerena, MaxMara godinama njeguje svoj prepoznatljiv stil u kojem žene diljem svijeta neizmjerno uživaju. MaxMara nije trend, ona je način i stil života i njihovi komada nikada ne izlaze iz mode. Spoj klasike i moderne elegancije s prepoznatljivim talijanskim istančanim pristupom dokaz su da je ovih 60. godina samo početak modnih vizija ovog modnog brenda.

U galeriji detaljnije pogledajte kako je bilo na proslavi 60. rođendana MaxMare...

Photo: None

Komentari 0