Beauty

Znojenje i zdravlje kože

Ima li dezodorans veze sa zdravljem kože? Zapravo, ima! Novi Sanex antiperspiranti nude rješenje koje podržava prirodni zaštitni sloj kože.

Znoj i neugodni mirisi bez sumnje su među najvažnijim problemima vezanim uz higijenu. Znojenjem se tijelo hladi kao prirodan odgovor na nervni podražaj, visoku temperaturu okoline i/ili intenzivno vježbanje. Znoj ishlapljuje s kože, hladeći tijelo.

S druge strane, neugodni tjelesni mirisi nastaju prirodnim procesom koji uključuje znoj, a odvija se na površini kože. Znoj sam po sebi nema mirisa, ali, ako ostane na površini kože, bakterije koje žive na koži hrane se njime i razgrađuju ga, izazivajući neugodan miris. Nasreću, redovno tuširanje i upotreba dezodoransa ili antiperspiranata najčešće suzbija neugodan miris.

Može li to utjecati na zdravlje kože? Zapravo, može, kao i sve naše svakodnevne higijenske navike. Brijanje, jaki dezodoransi i upotreba alkohola mogu imati negativne učinke kao što je oštećivanje prirodnog zaštitnog sloja kože ili mijenjanje pH ravnoteže pazuha. Ako se to dogodi, koža ispod pazuha će nas svrbjeti i bit će crvena i nadražena.

 | Autor:

Koža ispod pazuha. Može li dezodorans utjecati na njezino zdravlje?

Koža ispod pazuha vrlo je osjetljiva i nježna. Vrlo je tanka, a većina je žena dodatno oštećuje i narušava njezino zdravlje brijanjem ili depilacijom pomoću voska te nošenjem uske odjeće koja uzrokuje trenje.

Upotreba antiperspiranata i dezodoransa može dodatno oštetiti zaštitni sloj kože zbog potisnog plina, ali i reakcije kože na alkohol i aluminijeve soli, za koje je poznato da mogu nadražiti kožu. Poznato je da alkohol i isušuje kožu.

Upotreba antiperspiranata može promijeniti ravnotežu normalne kožne flore i narušiti prirodnu zaštitu kože, čineći je ranjivom na patogene mikroorganizme. Oštećena koža dovodi do gubitka vlage. Dehidrirana će nas koža svrbjeti i bit će nadražena.

Kad biramo dezodorans, trebamo misliti na zdravlje kože. To znači da dezodorans mora podržavati prirodni zaštitni sloj kože, štiteći ga, čuvajući njegovu floru i održavajući pH ravnotežu.

Nasreću, napredak u istraživanju kože proširio je znanja o koristima i važnosti higijene kože. To je omogućilo Sanexu da ponudi formule koje podržavaju prirodni zaštitni sloj kože i štite ga.

 | Autor:

Antiperspiranti Sanex

Sanex mijenja stav prema dezodoransima nudeći novi niz antiperspiranata koji su dermatološki ispitani i nude cjelodnevnu zaštitu istodobno štiteći prirodnu pH vrijednost i bakterijsku floru kože. Većina antiperspiranata osigurava osjećaj svježine, a Sanex osigurava i osjećaj svježine i zdravlje kože.

Novi antiperspiranti Sanex uključuju tehnologiju BioResponse, koja je visoko učinkovita protiv neugodnih mirisa i vlage, a čuva prirodnu pH vrijednost i bakterijsku ravnotežu kože.

Antiperspiranti Sanex pružaju sljedeće prednosti:

1. Učinkovito štiti od neugodnih tjelesnih mirisa i znoja.
2. Štiti ravnotežu prirodne bakterijske flore. Aluminijeve soli imaju kiseli pH koji pomaže da se zaštitni kiseli omotač kože održi zdravim. Imaju antibakterijski učinak koji pomaže u suzbijanju neugodnih mirisa i znojenja.
3. Održava kožu zdravom pomoću formule koja sadrži glicerin i ulja kojima se koža ovlažuje i čuva od nadražujućeg učinka aluminijevih soli, trenja i depilacije.
4. Osigurava zaštitu kože od naseljavanja patogenih mikroorganizama.

Rezultat je čista i zdrava koža svježeg mirisa nakon svakodnevne higijenske rutine.

O Sanexu

Sanex je predan očuvanju zdravlja kože pomoću proizvoda koji najbolje ispunjavaju tu svrhu u našim svakodnevnim higijenskim navikama. Sanex, koji se od konkurencije izdvaja po tome što težište svoje ponude stavlja na zdravlje kože i predan je stalnoj inovativnosti, vjeruje sljedeće:

  • Svatko zaslužuje zdravu kožu, i mi ćemo to osigurati našim učinkovitim proizvodima.
  • Bolje je spriječiti nego liječiti. Dobro zdravlje počinje inicijativnim stavom, a najbolji je način da postignemo zdravlje kože da svaki dan učinimo nešto za nju.
  • Bolje je jednostavno. Sanex se usredotočuje na stvarno stanje kože. Naše formule podupiru prirodne procese na koži i sve su dermatološki ispitane. Proaktivno smanjujemo upotrebu nepotrebnih kemijskih sastojaka kako bismo dobili formulacije koje su najbolje za kožu.
Photo: None

Komentari 0