Beauty

Znate li ih sve? Make up trikovi koji spašavaju dan

Kako da ruž traje dulje? Što kada se maskara zgruda?...Donosimo odgovore na sve vaše make up probleme

Čak i najveće ljubiteljice make up-a ne znaju sve trikove koji uvelike olakšavaju šminkanje i vode do željenih rezultata. Donosimo vam devet savjeta profesionalaca uz koje ćete svaki put izgledati besprijekorno, a šminkanje će postati igra:

1.  Mačkasti izgled 

Nakon što nanesete dva sloja maskare, dodajte još jedan, ali samo na vanjski kut oka. Taj dodatni sloj će vizualno izdužiti oči i podariti vam mačasti look.

 | Autor: Getty Images Getty Images

2.  Zagrijte stvari  

Ako se maskara osušila ili zgrudala, omekšajte je u toploj (ne kipućoj) vodi. Naravno, u vodu nećete uroniti četkicu, već zatvorenu maskaru.

3.  Postavite granice  

Da bi spriječili razlijevanje ruža , iscrtajte rubove usana korektorom u olovci (u boji koja odgovara vašem tenu) a potom ga razmažite pamučnim štapićem za uši. Druga opcija je i da na usne nanesete prozirni puder, također štapićem za uši.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

4.  Budite nježne 

Prije nanošenja, nekoliko sekundi trljajte vrh olovke za usne između palca i kažiprsta. Toplina će omekšati olovku,što će omogućiti lakše iscrtavanje usana.

5.  Trik za dugotrajnost ruža 

Umjesto da svakih pola sata ponovno šminkate usne, najbolje je premazati ih tekućim ružem, u ružičastoj ili u "nude" nijansi. Pričekajte da koža usana potpuno upije ruž, a potom nanesite sjajilo. Čak i kada sjaj nestane, na usnama će ostati boja.

6.  Razvedrite se 

 Za posvjetljivanje tamne linije duž gornjih kapaka, nanesite nekoliko “točkica” korektora od ruba trepavica do pregiba kapka, i dobro ih utrljajte. Na kraju, u kutove oka stavite highlighter.

 | Autor: Getty Images Getty Images

7.  Razlika je samo u nijansama

Ako se prilikom kupovine tekućeg pudera ne možete odlučiti između dvije nijanse, uzmite onu tamniju. Sloj pudera u prahu, koji nanosite kao finiš, posvijetlit će boju tekućeg pudera.

8. Ispravite greške  

Uklonite višak podloge za make up ili pudera u prahu nježnim tapkanjem po licu suhom, kozmetičkom spužvicom.

 | Autor: Getty Images Getty Images

9. Neka traje  

Sjenilo za oči u službi eyelinera duže će se zadržati na koži. Nanesite ga vlažnim kistom, a liniju povucite duž ruba trepavica, od vanjskog do unutarnjeg kuta oka.

Photo: Getty Images

Komentari 0