Beauty

Znaš li zašto je šampon za suho pranje loš?

Ovo je zaista komad preparativne kozmetike bez kojega ne možemo živjeti, no često zanemarujemo sve njegove loše strane. Znaš li koje su?

Ima li ljepše frizure od one koju stvori šampon za suho pranje, TREĆI dan nakon što si kosu doista oprala? Voluminozna i šuškava, onako neodoljivo suha na dodir, a meka u pokretu? Upravo zato volimo šampone za suho pranje, jer su osim spasitelja u zadnji tren i izvrsni proizvodi za styling. Ipak, opće je poznato kako dobar dio hair stylista i koloratora ne podnosi ovaj proizvod jer, kako kaže, šteti kosi. I zbilja, šamponi za suho pranje su nešto što bi trebala vrlo rijetko koristiti. Dajemo ti nekoliko dobrih razloga zašto.

1. Od šampona za suho pranje ti može ispadati kosa

Naime, kako šampon za suho pranje radi sloj na vlasištu, a folikule trebaju čistu površinu i korijen da bi mogle rasti, ovako dolazi do njihovog pojačanog padanja - ne odmah, ali s vremenom!

2. Kemikalije iz šampona za suho pranje su loše za vlasište i kosu

To je istina, iako je još veći problem to što se sve više proizvoda na tržištu zove "šampon za suho pranje", a to nužno nisu. Naime, neki proizvodi za styling daju efekt ovoga šampona, ali kosu ne čiste te sadrže sintetičke sastojke koji dugotrajnim stajanjem na vlasištu dovode do upala koje mogu završiti ispadanjem kose ili njenim sporijim rastom kao i osjetljivijim vlasima.

3. Šampon za suho pranje dovodi do upala i prištića

Na ove proizvode bi trebala gledati kao na make up - bi li ostavila make up na licu duže od 24 sata? Isto ne bi smjela činiti ni sa šamponom za suho pranje. Naime, iako je raznovrstan škrob u njima izvrstan za upijanje masnoće, on sjeda teško na vlasište i začepljuje pore što vodi do upala, svrbeži vlasišta i sitnih prištića. Šampon za suho pranje bi trebala koristiti  samo jednom tjedno.

4. Šampon za suho pranje šteti kosi

"Puder" koji u ovim šamponima služi za skupljanje masnoće istovremeno, nažalost, isušuje vlasi. 

Photo: YouTube

Komentari 0