Beauty

Znaš li koliko često bi trebala ići na čišćenje lica?

Dok jedni tvrde da je praktički dio higijene ići na čišćenje lica barem dvaput godišnje, drugi tvrde da bismo ga trebali zaobilaziti u širokom luku. Što je ispravno?

Koliko često odlaziš kozmetičarki na tretman lica? Vjerujemo da će mali broj žena na ovo pitanje odgovoriti s više od "dvaput godišnje", s obzirom na to da ustaljenu naviku odlaska na tretmane lica imaju samo djevojke s vrlo problematičnom kožom ili one kojima su to mame usadile. Tretmani lica svakako se predlažu najrazličitijim tipovima kože, bilo da je koža dehidrirana, suha, masna, sklona pigmentaciji... Stručna njega pokazat će svoj rezultat.

No što kada je čišćenje lica u pitanju? Lome se koplja po pitanju upravo ovoga tretmana s obzirom na to da je invazivan, no jednako tako radi promjenu. Jasno je da ovisno o tipu kože čišćenje lica može napraviti veću ili manju promjenu, no je li previše reći da je on naprosto loš za nas? Odlučili smo pitati dermatologinju dr. med. Neviju Delalle za savjet.   | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

"Ako mislite na klasično čišćenje lica, mehaničkim putem, tada je moj odgovor da je ono potrebno samo u slučajevima kada netko ima izrazito masnu, hiperproduktivnu kožu sa konstantnim stvaranjem zatvorenih i otvorenih komedona i pustula. U tim slučajevima je preporuka uz salicilne pilinge povremeno i čistiti lice, ali uz liječenje drugim sredstvima, jer čišćenje samo po sebi neće dati rezultate. Kod normalne ili suhe kože, klasično čišćenje lica nije potrebno. Savjetuje se redovita higijena, povremeni mehanički i kemijski pilinzi te ostale medicinsko kozmetičke metode održavanja", tvrdi Delalle. 

Upravo zato, imaš li ikakvu kožu, osim masnu i sklonu prištićima, naprosto nije potrebno da svoje vrijeme trošiš na ovaj tretman.

Photo: thinkstock

Komentari 0