Beauty

Znaš li koja je verzija bob frizure najbolja za dane kada ti se baš i ne da prati kosa?

Bob već godinama ne silazi s trona kao najpopularnija frizura koju nose skoro pa svi. Takva nas popularnost uopće ne čudi s obzirom na to da, s tek nekoliko malih promjena u duljini i kutu rezanja kose, možemo postići drugačiji izgled boba koji pristaje svakom obliku lica i teksturi kose. Zapravo, toliko je različitih bob frizura da više nismo sigurni ni jesu li sve bob ili zaslužuju i neko novo ime.

Neke od najpoznatijih verzija boba koje su nosile (i još uvijek nose) mnoge trendseterice poput, recimo Hailey Bieber su dad bob, inverted bob, blunt bob, asimetrični bob i slično. Sada je pažnja usmjerena na hydro bob koji je savršen za dane kada nam kosa nije niti dovoljno čista niti spremna za pranje ili za one dana kada nam se jednostavno ne da prati kosu

Naime, hydro bob ili mokri bob je zapravo začešljana frizura čija duljina ne prelazi dužinu brade i koja izgleda jako sjajno, gotovo pa mokro. S obzirom na to da je za ovakvu frizuru potrebno koristiti veće količine proizvoda kao što su ulja i serumi te malo gela s kojim se zaglađuju mlade vlasi oko lica, najbolje bi bilo, kao što smo već rekli, raditi ju na kosi koja nije u potpunosti čista. 

Iako u potpunosti čista kosa neće loše utjecati na izgled frizure, bilo bi šteta oprati kosu pa na nju nanijeti toliku količinu proizvoda što će svakako iziskivati još jedno pranje, istog dana.

Mokri bob možeš nositi tako da svu kosu začešljaš prema nazad, ali možeš kao i Jennifer Lopez, dva prednja pramena ostaviti da uokviruju lice dok je ostatak kose začešljan iza uha. Također, ovu je frizuru lako napraviti i na kovrčavoj kosi, ali razdjeljak tada treba biti na sredini, a prvi pramenovi do lica začešljani iza uha. 

Photo: Instagram @stephclairesmith

Komentari 0