Beauty

Znamo zašto mrziš svoju BB kremu

BB kreme apsolutan su hit na tržištu jer vjerujemo da čine našu kožom boljom, no za koga su one najprikladnije?

Prosječna BB krema, tj. "beauty balm", su dosta tekuće, a na licu se matiraju, pa na svima osim osoba s masnom kožom ili onom sklonoj prištićima izgledaju vrlo suho, čak i perutavo. To je zato što je BB krema sličnija puderu no primjerice kremi u boji, ali nije prilagođena svim tipovima kože. Dok kod pudera imamo opcije za suhu, normalnu i masnu kožu, nudi nam se i opcija biranja s uljem ili bez ulja, sa SPF-om ili bez njega, pa i vrste pokrivnosti od lagane, prema srednjoj i jakoj, a BB krema najčešće stoji u rasponu od lagane do srednje pokrivnosti s mat formulom. Upravo se mnogi vizažisti zalažu za to da prestanemo kupovati BB kreme i odaberemo lagani puder, jer je najveća zabluda da puder ne može biti lakši od BB kreme - a većina, vjerovali ili ne, i jest!  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Želiš li zaista laganu podlogu, najbolje je ići s kremama u boji, tzv. tinted moisturizer, koji se mogu nabaviti i na našem tržištu. Nude ih, primjerice, NIVEA ili Garnier. Ove kreme imaju zaista malo boje u sebi, i prvenstveno služe kao krema za njegu, a onda tek onda licu daju licu jedan ujednačen ton. Možda najpoznatija takva krema na svijetu je Tinted Moisturizer od Laure Mercier. S druge strane, želiš li ipak veću pokrivnost, neupitno je najbolja opcija dobra preparativna njega lica u kombinaciji s laganim puderom za lice. Primjerice, MAC Cosmetics izdali su puder "Next To Nothing", čija pokrivnost je skoro zanemariva i uz njega koža izgleda kao prava koža. Za malo veću pokrivnost birajte Bobbi Brown Skin, koji ima i izvrstan SPF i nadogradiv je.

Nemojte da vas dobre "marketinške fore" na tržištu zavaraju. Ništa nije bolje od seruma, kreme za lice i primera prije kvalitetnog pudera - i nikakve BB, CC, DD i EE kreme to neće promijeniti.

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tea41

    Očito je članak pisala osoba koja nije upoznata s korejskom kozmetikom.