Beauty

Znamo trikove od kojih manikura dulje traje

Jedan od najjednostavnijih načina da izgledamo sređeno jesti dobar lak za nokte... Ipak, znamo kolika je gnjavaža što se tako lako i brzo ošteti. Da bi izbjegle manikuru svaka 3-4 dana, donosimo trikove koji će tvoje lakirane nokte održati duuugo prekrasnima!

Bilo da je radimo u salonu ili kod kuće, pa imamo taj idealan "ja" trenutak, manikura je nešto čemu se žene rado okreću. Osim što uljepšava ruke, lijepi nokti daju i dojam i sređenijeg izgleda. Jedini problem je što lak na noktima prekratko traje, a raditi cijeli posao ispočetka je najveća gnjavaža na svijetu. Upravo zato, trebala bi znati sve trikove kako manikuru maksimalno produljiti...

1. Pripremi nokte odstranjivačem laka za nokte

Prvo, tako ćeš biti 100 posto sigurna da si uspjela ukloniti sav lak s noktiju, čak i onaj koji možda nisi registrirala, a onda i jer ćeš tako očistiti nokat od prljavštine i pripremiti ga za novi lak.

2. Poliraj nokte

Prođeš li prstima preko noktiju i osjetiš ikakvu teksturu - nokat trebaš ispolirati! Na gladak nokat najbolje prianja novi lak...  | Autor: instagram @taytay_xx instagram @taytay_xx

3. Pazi na kožicu oko noktiju

Prije svake manikure namaži ih uljem za kožicu oko noktiju i štapićem pogurni do dna, a zatim nalakiraj tako da paziš da lak ne staviš na samu kožicu jer to najčešće vodi do preranog oštećivanja laka na noktu.

4. Nikad ne tresi bočicu za nokte

Znamo da ti je to navika, ali ispravan način je u stvari zarolati bočicu između dva dlana. Naime, treskanjem stvaraš balončiće zraka, koji kasnije mogu upropastiti manikuru, dok rolanjem to izbjegneš!

Možda vas zanima 5 načina kako skinuti lak za nokte kad nemaš acetona Rubrika Beauty Beauty

5. Obavezna su tri koraka: baza, lak, nadlak

Ako ćeš imati sva tri koraka, manikura će ti trajati duže. Baza služi za bolje prianjanje laka na nokat, lak daje boju (namaži u tri brza poteza, po sredini i dva sa strane, i pričekaj do dvije minute prije nego li naneseš drugi sloj boje) te nadlak koji u stvari daje tvrđu zaštitu povrh nokta.

6. Isprobaj UV lampu

U salonu će ti vjerojatno i sami od sebe lak učvrstiti UV lampom, no ona nije loša investicija i kod kuće - sve češće su dostupne u drogerijama i ne koštaju previše, a kod laka čine veliku razliku, zaista je dugotrajniji!

7. Pazi što stavljaš na ruke

Kada tek nalakiraš nokte izbjegavaj sve proizvode koji sadrže alkohol jer on topi nadlak i tako oštećuje i boju, dok jednako vrijedi i za proizvode s parfemom  - ako sadrže parfem, sadrže i alkohol. Dobro bi bilo izbjeći i eksfolijante i pilinge.

Možda vas zanima Tajna iza laka za nokte Kate Middletone Rubrika Stars Stars

8. Ne namači ruke u vodi

Možda nisi znala, no nokat apsorbira vodu i onda se širi, što može dovesti do preuranjenog pucanja laka - čišćenje najbolje odradi u rukavicama!  | Autor: instagram @taytay_xx instagram @taytay_xx

9. Izaberi glitter

Opće je poznato koliko je glitter vražje otporan na noktima, a to je zato što bolje i jače prianja na nokat - šljokice kao nadlak dakle nisu samo čarobne, već i korisne.

Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0