Beauty
Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu 1/15 Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu

Zima voli snježnu put: Pretvorite se u Snjeguljicu

Blijeda se put u zadnje vrijeme ističe pred zrcalom jer je došla zima, a puderi nam imaju one niske brojeve

Mnoge od nas podsjećamo na Snjeguljicu ovih dana - blijeda put poput alabastera ističe se pred ogledalom, a puderi nam nose one male brojeve... jedan ili dva. No zato je tu make-up koji nas razveseli i svaki put nepogrešivo daje dozu energije te pojačava dobar osjećaj. Ovoga puta, kako bismo se oplemenile atraktivnim tonovima te pobijedile sivilo kiše i oblaka, dobre ideje ima poznata vizažistica Ena Čavlović:

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

- Za dobar look, čak i kad smo jako blijedi, presudan je pravilan izbor pudera, a to ovisi i o podtonu kože. Kako ne biste pogriješili, predlažem da tijekom kupnje isprobate puder na prijelazu lica i vrata, po mogućnosti na prirodnom svjetlu. Danas je make-up industrija uvelike napredovala tako da se bijeli, svijetli alabasterni efekt može postići vrlo lako, čak i na ženama tamnije puti. One koje imaju prirodno jako svijetlu put moraju pripaziti jer se nerijetko događa efekt ‘maske’ ako je nijansa nešto tamnija. Teško možemo naći jako svijetli puder u drogerijama i smatram da se iz tog razloga tako griješi, što i nije baš neprimjetno. Što se tiče šminkanja djevojaka izrazito svijetle puti, najčešće kombiniram više nijansi svijetlih pudera. U slučaju presvijetlog pudera na licu uvijek se može ispraviti i blago osjenčati bronzerom ili laganim konturama, ovisno koji efekt želite postići. Za porculanski ten najčešće koristim pudere Illamasqua i Kryolan te fiksiram puderom u prahu u većoj količini. Iznad jagodične kosti možete staviti lagani highlighter, a za jači efekt idealno je koristiti onaj u kremastoj formuli. Plavušama sa svijetlom puti definitivno stoje odlično crveni, mat ruževi jer podignu i osvježe izgled. Tamnije nijanse poput ljubičastog ruža, tamnosmeđeg i ruža boje vina dodatno će istaknuti svijetlu put.     

 | Autor: arhiva arhiva Puder, Dior, Muller, 417 kn

Neke žene vole istaknuti svijetlu put hladnim i tamnim bojama ruža pa se stvara ‘bljedunjav’ efekt, ali i to netko voli. Sve je stvar ukusa. Ako ste crnka, nećete pogriješiti odabirom jako tamnih ili jako svijetlih ruževa. Idealan dnevni look je ružičasti ruž, blago rumenilo i malo maskare: nemojte isticati usne i oči istodobno. Ako šminkate usne, smanjite sa sjenilom i obrnuto. Uz to, moram savjetovati da je crnkama svijetle puti već dovoljno isticanje samo obrva, i to pigmentima ili olovkama u nijansi korijena kose.

 | Autor: arhiva arhiva Set za obrve, Elizabeth Arden, strawberrynet.com, 152 kn

Imate li prirodno guste obrve, obratite pozornost te se poigrajte definiranjem i iscrtavanjem savršenih usana. Pun pogodak!, nastavlja vizažistica. Kad smo sredili make-up, našli idealan podton i ton te iscrtale usne, vrijeme je za frizuru. Čarobne kovrče hit su već dulje vrijeme, no kako napraviti optimalne? Kad nemamo vremena za posjet frizeru i želimo da nam kosa dobije glam efekt... Uostalom, svaka kosa ima svoj idealan tip kovrče, kaže Ana Kuštre iz salona Anel.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

- Velike kovrče daju kosi bogatstvo, a najbolje stoje na blago ili jako postupno ošišanim kosama. S velikim kovrčama probleme bi mogle imati jako guste i prirodno kovrčave kose koje imaju veliki volumen. Takvu kosu treba najprije obraditi da bude skroz ravna, a nakon toga izraditi kovrče velikim figarom ili peglom. Predlažem da se uzima srednja gustoća pramena kako kovrče ne bi bile presitne. Na kraju frizuru oblikujte prstima.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Kod tanke i slabe kose postupak je drukčiji - prvi je cilj kreirati volumen. Nakon pranja kose odmah nanesite pjenu i sprej za volumen. Spustite glavu i na suprotnu stranu sušite fenom. Dizanjem kose u korijenu napravit ćete najbolji volumen, zato glavu okrećemo na dolje tijekom sušenja. Kada je kosa suha, počnite s izradom kovrča. Na ravnim ili blago valovitim kosama možete upotrijebiti sve tehnike kovrčanja. Vikleri, papilote koje kupite ili ih izradite alu-folijom, šestice ili ukosnice. Za izradu velikih kovrča uvijek savjetujem figaro ili peglu. Aparatima nećete kosu nakovrčati presitno, pa će izgledati prirodno i ležerno. Kada radite s aparatima, vodite računa da kosu zaštitite sredstvima za zaštitu od topline.

 | Autor: arhiva arhiva Ulje za kosu i tijelo, Elemis, wow-junkie.com, 314,39 kn

Prije frizure nanesite na kosu zaštitna ulja te je završite blagim lakom za kosu, dat će vašoj kosi dozu čvrstoće te ostati prirodno lepršava. Zadnji dodir neka bude nekoliko kapi ulja argana ili makadamije - govori Ana.

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0