Beauty

Želite smršaviti? U tome vam može pomoći frizura!

Duljina kose, šiške ili razdjeljak, mogu vas učiniti debljima, ali i mršavijima, provjerite kako...

Što se dužine kose tiče, žene okruglog lica i sa naglašenom vilicom trebalo bi izbjegavati duljinu do brade. Optimalna duljina kratke frizure trebalo bi biti na pola puta između brade i ramena, a duge preko ramena pa sve do polovice leđa. Preporučuje se slojevito ošišana kosa jer ona omekšava crte lica, dok ravna frizura jednake dužine lice čini okruglim i naglašenim.

Šiške

Iako su vrlo popularne, šiške nisu za svakoga. Profesionalni frizeri upozoravaju da bi ravne i guste šiške trebali izbjegavati žene četvrtastog i okruglog lica, jer ga one dodatno proširuju. Ali, to ne znači da da treba u potpunosti odreći šiški. Naprotiv, stepenaste šiške ili one nešto duže, koje se na krajevima lica stapaju s ostatkom kose odličan su izbor.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Razdjeljak

Iako frizeri preporučuju da kosa mora imati prirodan pad, poigravanje s razdjeljkom vrlo je važna. Žene srcolikog i okruglog oblika lica trebalo bi izbjegavati razdjeljak po sredini i isprobati onaj na stranu jer to će im vizualno izdužiti lice. Ako vašoj kosi nedostaje volumena razdjeljak napravite na stranu, ali na strani suprotnoj od prirodnog smjera rasta kose.

Boja

Ako želite osvježiti svoj izgled i da kosi date 3D izgled, odaberite pramenove. Ipak, pazite da oni ne budu jako izraženi, već da budu u nijansi malo svjetlijoj od vaše prirodne boje, odnosno od ostatka kose. Igra sjenama omekšava crte lica. Visoke i krupne žene, na primjer, trebale bi izbjegavati svijetloplavu jednobojnu frizuru, i isprobati toplije, smeđe nijanse. Važno je i dobro tretirati kosu, od šampona preko regeneratora pa sve do kozmetike za kosu poput gela, laka ili voska. Ne pretjerujte s regeneratorom jer on opušta vlasi i tanku kosu čini beživotnom i opuštenom, a ravna, ispeglana kosa pristaje samo ženama ovalnog ili izduženog lica. Isto vrijedi i za lak za kosu. Frizure s volumenom su dobro došle jer smanjuju lice, ali pretjeranim tapiranje i podizanjem kose, pogotovo oko tjemena, glava izgleda veća.

Photo: Getty Images

Komentari 0