Beauty

Želite lijepe nokte? Onda prestanite raditi ove pogreške

Vaši nokti su krhki, listaju se i stalno pucaju? Provjerite u čemu je problem i otkrijte rješenje

Ako su vaši nokti čvrsti, flekibilni ne pucaju i imaju lijep oblik, vi ste sretnica. A ako nisu, možda s njima nešto pogrešno radite, poput većine žena. Ovo su najčešći razlozi zbog kojih nokti pucaju, lome se, listaju i ne izgledaju lijepo. Detektirajte svoje pogreške i popravite ih uz ove savjete. 

1. Previše ih dirate

Stalno nešto petljate oko noktiju, uklanjate kožicu oko njih i možda ih čak previše njegujete. Da, i ovo je moguće - previše njege može naštetiti vašim noktima, pogotovo ako previše turpijate površinu ili prerevno i prečesto uklanjate kožicu oko nokta koja inače postoji s razlogom - da štiti vaš nokat od infekcija.  

RJEŠENJE: Svaki put kad poželite dirati nokte, namažite ruke hranjivom, vlažnom kremom. Tako ćete zadovoljiti svoju naviku prčkanja oko noktiju, ali im nećete naštetiti. Ovo će pogotovo pomoći da kožica oko noktiju ostane vlažna, izgleda lijepo i ne puca, pa je nećete morati ni uklanjati. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. Pretjerujete s lakovima i gelovima

Trajni lak ili gel manikure su spas za žene kojima ne mogu rasti nokti, ali imaju i svoju negativnu stranu, pogotovo gelovi. Oni uništavaju stanice vaših noktiju, skidaju slojeve nokta i ne dopuštaju hranjivim kremama da dopru do njegove površine.

RJEŠENJE: Radite pauze. Koliko vam se god činilo da vam nokti bez trajnog laka ili gela izgledaju grozno, ako ponekad ne odmorite svoje nokte od tih tretmana i ne dopustite im da se obnove, nikad nećete imati prirodno lijepe i zdrave nokte.

3. Predugi su 

Dugi nokti mogu izgledati lijepo, ali i to ima svoju cijenu. Što su vam nokti duži, to je veća vjerojatnost njihovog listanja i pucanja. Osim toga, što je veći nokat, to je veća i površina za infekciju. Imajte to na umu. 

RJEŠENJE: Puno je higijenskije imati kraće nokte, a srećom, to je danas i u modi. Nemojte ih previše puštati da rastu. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. Loše se hranite

Nokti su pokazatelji zdravlja. Što bolje jedete, to će oni biti ljepši i zdraviji, a ako vam je prehrana siromašna hranjivim tvarima, to će se odraziti i na noktima - pucat će i listati se. 
 
RJEŠENJE: Svaki dan u svoju prehranu uvrstite tamnozeleno lisnato povrće i dobre masnoće poput maslinovog ili lanenog ulja. 
 

Photo: Getty Images

Komentari 0