Beauty

Zbog ovih pogrešaka vaši podočnjaci izgledaju još gore

Gotovo je, jednom zauvijek stajemo na kraj neželjenim tamnim krugovima i vrećicama ispod očiju

Nastanak tamnih podočnjaka i krugova ispod očiju rezultat su brojnih različitih faktora. Kriva krema i korektor samo su neki od njih, a o manjku sna, lošoj prehrani i vitaminima da i ne govorimo. U nastavku otkrivamo pet pogrešaka (i kako ih više nikad ne ponoviti!) koje možda čak i nesvjesno radite, a apsolutni su krivci za još gori izgled podočnjaka. 

1. Korektor vam je pretaman (ili suprotno)

Nijansa naše kože se mijenja kroz godinu. U hladnijim mjesecima smo svjetliji, u ljetnim mjesecima koža prirodno tamni. Prema tome, ne možete kroz cijelu godinu koristiti isti korektor. Uvijek prilagođavajte nijansu korektora svojoj koži. Plus: ako morate, radije koristite jednu presvijetlu nijansu nego jednu pretamnu.

2. Jedete previše soli

Da, preslana hrana uzrok je nastanka jastučića ispod očiju. Izbacivanje soli iz prehrane dobro je za vaš organizam iz više razloga, prema tome o ovome biste odmah trebali razmisliti. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

3. Nisu sve kreme/korektori usmjereni na podočnjake

Na tržištu postoji jako puno krema i korektora, a neki od njih djeluju bolje na podočnjake do ostalih. Birajte kremu koja u sebi ma vitamin K jer on smanjuje vidljivost vena ispod kože. Što se tiče korektora, za prikrivanje podočnjaka uvijek koristite što laganiju formulu.

4. Ne jedete dovoljno voća i povrća

Kada tijelu fali vitamina to se itekako vidi na području ispod očiju. Voda će također napraviti veliku razliku!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. Vaša maskara ili eyeliner su odgovorni za njihov nastanak!

Na kraju dana, jako puno maskara i eyelinera će se razmazati i pasti na područje ispod očiju zbog čega to područje izgleda tamnije nego inače. Obavezno se pogledajte u ogledalo prije nego što odete na ono after work piće s kolegama...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0