Beauty

Zbog ovih namirnica kosa će vam ekspresno narasti!

Umjesto da novce trošite na skupocjene preparate za kosu koji obećavaju nerealne rezultate, probajte ovo

Slabe i ispucale vlasi, rascvjetani vrhovi i kosa koja sporo raste. Zvuči li vam išta od toga poznato? Ako je vaš odgovor pozitivan, žao nam je, ali znamo kako vam je.

No, umjesto da očajavate vrijeme je da zavirite u svoju kuhinju jer upravo se tamo skrivaju namirnice kojim ćete potaknuti brzo obnavljanje i rast kose. One će na potpuno prirodan način povećati protok krvi u glavi i tako ubrzati proces rasta dlake.

Maska od jaja

Znamo, ne zvuči baš očaravajuće i puno je jednostavnije posegnuti za omiljenim regeneratorom za kosu koji, priznajte, samo privremeno sanira nastalu štetu. No, nakon što nekoliko puta isprobate ovu masku i sami ćete se uvjeriti u njenu djelotvornost.

Pomiješajte jedno jaje i 50 grama maslinovog ulja. Smjesu namažite na kosu i glavu zamotajte folijom. Nakon sat vremena kosu operite na uobičajen način.

via GIPHY

Zeleni čaj

Ovaj čaj je prepun antioksidansa pa je upravo zato odličan za brži rast kose jer je prepun antioksidansa. Osim što ga možete svakodnevno piti, odlična su opcija i šamponi te drugi preparati koji u sebi sadrže upravo zeleni čaj.

Krumpirova voda

Ako ste ikada razmišljali za što biste mogli iskoristiti vodu koja ostane nakon kuhanja krumpira donosimo vam odličnu ideju. Naime, nemojte je bacati već njome isperite kosu, a nakon toga kosu operite na uobičajen način.

Photo: Getty Images

Komentari 0