Beauty

Zašto u šampon morate dodati žlicu šećera?

Umjesto da novce bacate na skupe preparate za kosu zbog kojih nećete osjećati nikakvu razliku - zavirite u kuhinju...

Iako šećer nije na glasu kao jedna od najzdravijih namirnica koje postoje, čak i najveći beauty laici su upoznati s njegovim "magičnim svojstvima" kada su u pitanju pilinzi.

No, što je s pranjem kose?

Naime, stručnjaci s dermatologinjom Francesca Fusco na čelu tvrde kako je upravo šećer "tajni sastojak" koji vam je cijeloga života nedostajao na putu do ostvarenja sna o (pre)lijepoj kosi.

Baš kao u slučaju pilinga ostatka tijela, kristalni šećer je odličan za piling tjemena. Osim toga, zbog njega će vaša kosa biti zdravija, ali i osjetno čišća. On pomaže u uklanjanju masnoće iz kose i s tjemena, ali i odumrlih stanice. Zato, umjesto da ulaže u često skupe preparate za piling tjemena koji obećavaju fantastične rezultate, posegnite za šećerom i skratite si "muke".

No, važno je naglasiti kako uobičajenoj količini šampona koji koristite dodate najviše jednu čajnu žličicu šećera, smjesu nanesite na kosu te isperite.

Također, ovaj piling nemojte primjenjivati prilikom svakog pranja kako ne bi narušili prirodnu ravnotežu ulja na tjemenu. Bit će sasvim dovoljno jednom u dva do tri tjedna, a rezultate ćete vrlo brzo i sami primijetiti (ali i svi oko vas).

Photo: Getty Images

Komentari 0