Beauty

Zašto je vitamin E multitalent?

Korištenje ulja na licu posljednji je Instagram trend, ipak znate li imate li ikakve benefite toga ulja? Ulje s listićima zlata zvuči primamljivo, no predlažemo nešto puno bolje: Vitamin E ulje.

Vitamin E ulje sastojak je mnogobrojnih proizvoda za njegu i ljepotu kose i kože, bilo tijela ili lica. Poznati je nutrijent i antioksidans, pospješuje sprječavanje nekih bolesti poput više vrsta raka ili posljedica od moždanog udara, a njegovo djelovanje proširuje se na toliko stavki da je zaista multipraktik koji bi dobro došao svima. Zanimaju te detalji? Saznaj ih u nastavku!

1) Ima anti age djelovanje – Vitamin E ulje sprječava djelovanje slobodnih radikala pa tako i smanjuje vanjske utjecaje na kožu čime ona ostaje duže mlada. Istovremeno potiče nastajanje kolagena pa tako smanjuje postojeće bore.
2) Ublažava strije i ožiljke – Odlično je za posvjetljivanje kože, kao i obnavljanje tkiva, čime se preporučuje za ublaživanje ožiljaka i strija, no morat ćete ga koristiti svaku večer nekoliko mjeseci prije nego li vidite prve promijene. 
3) Uklanja mrlje po koži i pjege od sunca – Osim što će posvijetliti mrlje, ono će i njegovati kožu i ublažiti neobične ili grube teksture kože.
4) Spašava zanoktice – Masiranjem kapljice ulja na zanoktice one će biti rehidratizirane i meke, ali pritom i sprječava nastajanje novih.

 | Autor:
5) Idealan je za jako oštećenu kožu – Njegova izvrsna zacjeljujuća svojstva najvidljivija su kad se koriste na jako suhoj ili ispucaloj koži. Prilikom hranjenja, njegova antioksidativna svojstva ubrzat će proces zacjeljivanja. 
6) Zacjeljuje ispucale usnice – Kako djeluje izvrsno na jako oštećenu kožu, jednako tako spašava i ispucale usnice.
7) Zacjeljuje opekline – Kožu koja se oporavlja od opeklina regenerirat će, nahraniti, ubrzati njeno zacjeljivanje, omekšati krutu teksturu i pritom posvijetliti kožu. 
8) Za ispucale vrhove – Kako djeluje na kožu, tako djeluje i na kosu; Utrljaj malo vitamin E ulja na svoje ispucale vrhove i promatraj kako se oporavljaju!
9) Potiče rast kose i balansira masnoće vlasišta – Utrljavanje ovoga ulja u vlasište idealna je povremena kura za zdravlje i ljepotu kose; Antioksidansi iz ulja poboljšavaju cirkulaciju krvi u vlasištu i tako postižu rast kose, pritom vračajući izbalansiran masni pokrov na vlasište, koji je nerijetko poremećen radi korištenja agresivnije preparativne kozmetike.
10)  Ublažava opekline od sunce – Crvena i užarena koža fantastično se liječi aloe verom, ali može se i vitamin E uljem, upravo zbog svih benefita koje ima!

via GIPHY


11)  Izvrsno omekšava kremastu šminku – Kremasta šminka je ponekad dosta gusta, a kapanjem ulja u nju postat će puno mekša i maznija. Idealno je primjerice za omekšavanje proizvoda za konturiranje.
12)   Za dekorativni sjaj kože – Novi make up trendovi nalažu korištenje balzama i ulja na licu kako bi stopili slojeve šminke i dali prirodan, pomalo vlažan sjaj. Predlažemo da na lice naneseš dva highlightera i preko njih natapkaš malo čistog vitamin E ulja; Rezultat je fantastičan stopljen i prirodan sjaj!
13)  Za čišćenje lica – Ne mislimo ovdje na skidanje šminke već na čišćenje od slobodnih radikala i prljavštine iz okoliša. Jednom tjedno stavite par kapljica ulja na vaticu i prebrišite cijelo lice. 

Ono što vrijedi spomenuti je da se vitamin E ulje preporučuje do pet puta tjedno suhoj koži, do tri puta tjedno mješovitoj koži te jednom tjedno masnoj koži. Bitno je da ulje stavljaš na lice poslije seruma jer ono zatvara pore i ne dopušta ničem van sebe da uđe u kožu. Ako osjetiš peckanje ili trnce nakon ulja, nemoj ga koristiti, iako je vrlo mali postotak ljudi kojima vitamin E ne paše. Za dodatne rezultate super ga je koristiti s vitaminom C, a prije svega daj mu vremena da otkrije sve svoje čari – ne djeluje doslovno preko noći; Ono što možemo garantirati je da ćeš kad-tad vidjeti napredak!

Photo: promo
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • malikekoserk1

    Super informacija , baš sam tražila nešto mrlje od sunca. Obavezno ću isprobati.