Beauty

Zašto je vitamin C hit dodatak u proizvodima za njegu lica

Koliko znate korisnih svojstava vitamina C, a da se ne tiču samo jačanja imuniteta? Otkrili smo na koje još načine iskoristiti ovaj najpoznatiji vitamin

Znamo da je vitamin C esencijalan za naše zdravlje. Pola limuna u mlakoj vodi natašte univerzalni je recept. Za sve! Čuva krvne žile, sagorijeva masti, razbuđuje tijelo, garantira blistavu kožu... Ako ga nema dovoljno u organizmu, odmah ga treba nadomjestiti kvalitetnim dodacima prehrani inače se manjak evidentno ogleda u zdravlju, raspoloženju, ali i ljepoti kože. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Vitamin C je najbolji antioksidans koji se prirodno nalazi u koži, a od iznimne je važnosti jer kao takav ima važnu ulogu u sintezi kolagena. Starenje, izlaganje suncu te pušenje drastično smanjuje koncentraciju vitamina C. Upravo zato je postao jedan od glavnih sastojaka novih krema za svakodnevnu njegu lica. Vitamin C odlično djeluje na bore i hiperpigmentaciju. John Masters Organics serum u sebi sadrži ovu anti age supstancu koja duboko prolazi kroz kožu i smanjuje dubinu bora, a umornoj i stresu izloženoj koži vraća svježinu, snagu i gipkost.

 | Autor: johnmasters johnmasters

John Masters Organics Vitamin C Anti-Aging Serum - 319 kn (Müller)

Upotreba seruma s C vitaminom se preporučuje u dobi iznad 25 godina, a malenu količinu je potrebno nanijeti na lice, vrat i dekolte samostalno ili prije njegujuće kreme. Vitamin C je i glavni sastojak NIVEA Q10plusC Energy noćne kreme protiv bora koja u kombinaciji s koenzimom Q10 pruža koži intenzivnu hidratizaciju, pospješuje njenu regeneraciju te joj omogućuje da udahne 50% više kisika dok spavaš. Vichy također ima ultimativno rješenje za umornu kožu. Liftactiv Fresh Shot s 15% čistim vitaminom C osigurat će bolji tonus kože i blistaviji ten već nakon 10 dana korištenja. U kozmetičkim salonima, vitamin C se aplicira samostalno ili u kombinaciji s drugim antioksidansima kako bi potaknuli proizvodnju kolagena. Naravno, vanjsko nanošenje vitamina C neće donijeti rezultate ako ne vodiš brigu o prehrani, dovoljnom unosu tekućine i kvaliteti života općenito. 

 | Autor: Nivea/Vichy Nivea/Vichy

NIVEA Q10plusC Energy noćna krema protiv bora - 93 kn (dm), Vichy Liftactive Fresh Shot tretman - 215 kn (ljekarna)

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0