Beauty

Zašto bi trebala početi koristiti proizvode od ruže?

Ovo predivno cvijeće ionako ima snažnu simboliku vezanu za ljepotu i ljubav, a kad čuješ koliko dobro može biti za tebe - htjet ćeš ruže koristiti u svemu, ne samo u parfemima!

Ruža se u ljepoti koristi od davnina, primjerice stari Grci i Rimljani koristili su njene latice za izradu mirisnih kupki, a kasnije se u svojim destiliranim verzijama počela koristiti u kozmetici, medicini i različitim terapeutskim tretmanima. Esencijalno ulje ruže je antibakterijsko, antigljivično i anti-virusno, pa je idealno za tretiranje različitih rana, opeklina i stanja kože u globalu. Čak se ponekad koristi za upale grla, temperaturu i kašalj! I zaista, ovaj mirisan cvijet pomlađuje i obnavlja kožu, pa saznaj sve razloge zbog kojih bi je trebala početi koristiti u svakodnevnoj njezi!

1) Ima antibakterijsko djelovanje

Kako je po prirodni antibakterijsko, pomaže u liječenju akni i idealno je za kožu sklonu aknama. Osim toga, dobar je i čistač pa je savršena kao dodatak u čistačima za lice, posebice za problematičnu kožu.  | Autor: Instagram Instagram

2) Ima antiupalno djelovanje

Ulja ruže mogu pomoći ublažiti upaljena i nabubrena područja na koži, kao i smanjiti crvenilo. Kako ima smirujuća sredstva, dobra je i za rozaceju i ekcem.

 

A post shared by ALALEH (@alal_lele_) on

3) Puna je antioksidansa

Vjerovala ili ne, sadrži pregršt vitamina C koji je snažan antioksidans. Ovaj bitan vitamin štiti stanice kože od oštećenja, primjerice kod pretjeranog izlaganja suncu ili zagađenju iz zraka. Neki kažu da je ružina vodica idealna i za prevenciju opeklina!

4) Vrlo je hranjiva

Hranjiva ulja iz ruže mogu zaključati vodu u kožu, čime potpomažemo njenom zdravom izgledu i mekoći. Posebno se preporučuje za one s osjetljivom kožom!  | Autor: Instagram Instagram

5) Prirodan je parfem 

Ruža je prirodan parfem pa njen miris mnogi uključuju u svoje beauty proizvode umjesto da koriste umjetne mirise.

 

A post shared by Mea {may} (@nomadic_mea) on

6) Izvrsna je za opuštanje

Kada se koristi kao miris za prostor, može smiriti i utješiti um. Iako ovo nije direktno povezano s ljepotom, kremice i ulja s tim mirisom imaju itekako opuštajuća svojstva! Primjerice Melem suho ulje s ružom, koje osim izvornim mirisom ruže oduševljava i luksuznošću teksture pa mazanje proizvoda pretvara u malu SPA oazu mira, opuštenosti i sreće.  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

7) Divna je i kao tonik

Kao prirodno sredstvo za zatvaranje pora, pomaže u smanjivanju pora i davanju sjaja koži. Suprotno od tipičnih tonika koji sadrže alkohol pa mogu isušiti kožu, ruža kožu ostavlja nahranjenom i mekom.

Photo: Instagram

Komentari 0