Beauty

Žao nam je, ali vjerojatno uporno koristite pogrešnu četku za kosu!

Osim što pogrešno odabrana četka može rezultirati lošom frizurom, ona može biti i glavni krivac za oštećene vrhove

Jeste li ikada razmišljali o svojoj četki za kosu? Naravno, osim u situacijama kada netragom nestane a vi nemate nikakvu ideju gdje ste je "posijali"... Pa, ako niste, vrijeme je da počnete... 

Ako ste ikada primijetili kako frizerka pomno traga za posebnom četkom kako bi vam počešljala kosu, važno je znati kako ona to ne radi bez razloga... Ako je vjerovati stručnjacima (a kome ćete vjerovati ako nećete njima), različite četke služe za češljanje različitih tipova kose.

via GIPHY

Zapetljana kosa

Logično, vama je potrebna četka za raščešljavanje. Ako ste mislili kako je funkcija svake četke upravo ta, varate se. Idućeg puta kad se odlučite počastiti novim beauty pomagačem dobro proučite deklaraciju proizvoda koja će vam otkriti koji je idealan za vas. U posljednje vrijeme ovaj tip četki ima pomalo neobičan oblik. Dizajnirane su tako da vam idealno "sjedaju" u dlan pa nemaju dršku, a imaju i plastične savitljive iglice koje omogućuju raščešljavanje bez čupanja vlasi.

Duga, gusta kosa

Četka koja svojim izgledom podsjeća na lopaticu, a u engleskom jeziku poznata kao paddle brush je u principu pogodna za sve tipove kose, ali najbolji efekt ostavlja na dugoj, gustoj kosi kojoj će dati prijeko potreban volumen.

via GIPHY

Kovrčava kosa

Sjećate li se onih starih četki s čvrstim dugačkim iglicama i otvorima na pozadini? Iako vam ona sigurno u djetinjstvu baš i nije bila osobito draga, ako imate kovrčavu kosu koju želite izravnati upravo ova četka bi vam mogla postati omiljeni beauty pomagač. 

Kratka kosa

Mala okrugla četka idealna je za vas. Ona će vašu kosu lijepo zagladiti i podariti joj prijeko potreban volumen.

Beživotna kosa

Ako i vašoj kosi (nažalost) nedostaje sjaja i volumena posegnite za četkom izrađenom od svinjske dlake. Poznata je pod nazivom četka za zaglađivanje, a njezina tajne je u tome što zahvaljujući svojoj strukturi prenosi prirodni sebum iz korijena do vrhova i tako hrani vašu kosu.

 

Ipak, kakav god bio vaš tip kose, nikada ne možete pogriješiti s četkom izrađenom od kombinacije sintetičkih i prirodnih vlakana poput veprove dlake

 

Photo: Getty Images

Komentari 0