Beauty

Žao nam je, ali još uvijek ne znate kupiti pravi ruž za usne!

Želite li da vaše usne izgledaju manje ili punije? Jeste li boju ruža uskladili sa stajlingom?

Znamo, čim uđete u omiljenu drogeriju i pogledate u smjeru ruževa za usne - zavrti vam se u glavi! Različite nijanse, mnogobrojni brendovi i sve te preslatke kutijice nimalo ne olakšavaju stvar.

No, jeste li se ikada zapitale od čega se treba sastojati ruž kako vam ne bi dodatno isušio usne i doveo vas do prave beauty katastrofe. Upravo je to stvar na koju najčešće zaboravljate prilikom kupnje ruža.

Naime, mekoću usnama daju vosak i ulje, a za ruževe se najčešće koriste mineralno, maslinovo ili kokosovo ulje te pčelinji ili kokosov vosak. Za sjaj usana odgovorni su vitamin E i aloe vera, a poželjno je da ruž sadrži i UV filter. Tako ćete usnama osigurati potpunu zaštitu.

Naravno, prilikom odabira nijanse uvijek morate voditi računa i o boji svoga tena. To je jedina prava formula za pronalazak savršenog ruža. 

Ako ste svijetle puti, koliko god vam se sviđale tamne nijanse ruževa, bilo bi bolje da zaboravite na njih (barem do ljetne sezone i tamnije kože). Puno bolji odabir su nude nijanse, kao i svijetlo ružičasti tonovi.

Dame s nešto tamnim tenom ipak si mogu dopustiti luksuz zvan "intenzivne boje" pa će im odgovarati tamno crvena, boja borovnice, smeđa, ali i nježno ružičasta.

Ipak, prilikom odabira boje pripazite i na efekt koji želite postići. Svjetlije nijanse će vizualno povećati usne i učiniti ih punijima, dok tamnima možete zahvaliti suprotan efekt.

I to je to! Pronašli ste novi omiljeni ruž... I ne, nije toliko komplicirano koliko se na prvi pogled čini.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0