Beauty

Zamke depilacije: Brijanje ujutro, grimase, topla kupka...

Iako su se mnoge od nas počele depilirati ili brijti još u osnovnoj školi, dugo iskustvo nije jamstvo da ne radimo glupe početničke greške...

Pogreška broj 1: Izostavljanje pilinga  

Eksfolijacija je najbolja preventiva za urastanje dlaka, bez obzira na metodu njihovog uklanjanja. Ukoliko se već borite s uraslim dlačicama, napravite piling nekim blagim sredstvom iz ove kategorije. Da biste spriječili ovu neugodnu pojavu, svakodnevno koristite losion za tijelo s alfahidroksilnim kiselinama (AHA). Ovi preparati omekšavaju sloj izumrlih stanica, čime se sprječava zadržavanje dlake ispod kože. Ako ste skloni urastanju dlaka nakon depilacije toplim voskom, utrljajte AHA losion u predio za depilaciju dva dana prije i tri dana nakon tretmana u salonu.

Pogreška broj 2: Pravljenje grimasa pri čupkanju obrva

Čupkanje obrva nije trenutak da radite grimase u ogledalu – bilo da se radi o pokušaju da bolje vidite što radite, ili o stiskanju očiju uslijed boli. Podizanje obrva narušava njihovu prirodnu liniju rasta i onemogućava simetrično oblikovanje. Najbolje je da opustite lice koliko god to možete. Ako vam smeta bol izazvana čupkanjem, dio ispod obrva protrljajte kockom leda, što će djelovati kao svojevrsni lokalni anestetik.

Pogreška broj 3: Brijanje rano ujutro

Brijanje na kraju jutarnjeg tuširanja jest ušteda vremena, ali ne daje ravnomjerne rezultate niti glatku kožu. Tijekom noćnog sna noge otiču, što znači da je određen dio dlake uvučen u kožu. Najbolje je da se brijete navečer radi preciznijeg rezultata.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Pogreška broj 4: Depilacija u toploj kupki

Duži boravak u toploj vodi također izaziva blago oticanje nogu, zbog čega se brijanje i kupanje ne trebaju istovremeno odvijati. No, ako iz određenih razloga to ipak želite napraviti, neka to bude na samom početku – u prvih deset minuta u kadi. Što duže budete čekali, koža nogu djelovat će pod prstima kao kaktus!

Photo: None

Komentari 0