Beauty

Zadrži ili zamijeni? Make up režim za ljeto!

Lako, prozračno, sjajno – ovo su ključne riječi kad je u pitanju ljetna šminka. Obogatite svoj beauty arsenal laganim formulacijama koje će odoljeti visokim temperaturama

Evo što ostaje u vašem neseseru, a od čega biste se trebali oprostiti

Zadržite: 

Svjetlucava sjenila

U beauty svijetu, shimmer je ekvivalent nakitu. Svjetlucave čestice čine pogled blistavim i odvraćaju pažnju od sitnih nedostataka, poput neujednačene boje kapaka, tamnih podočnjaka ili sitnih bora.

Hidratantnu kremu

Krema za lice je ultimativni multitasking proizvod, pa može poslužiti i kao highlighter. Malu količinu kreme utapkajte preko šminke na istaknute dijelove lica (jagodičnu kost, ispod obrva i duž sredine nosa).

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Bacite:

Životni vijek maskare je oko šest mjeseci. Zapravo, trebali biste napraviti ”veliko pospremanje” nesesera jednom ili dvaput godišnje. Riješite se svih proizvoda koji su se osušili, promijenili teksturu, miris ili boju.

Savršen ten

Predlažemo vam da tekući puder zamijenite obojenom kremom sa SPF faktorom, a rezultat će biti prirodan izgled i zaštićena koža. Ako nikako ne možete bez pudera, birajte one sa što laganijom teksturom. Obratite pažnju na oznake lightweight ili sheer.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Zavodljive usne

Začinite vruće ljetne dane razigranim koraljnim, pink i crvenim nijansama. Odložite mat ruževe, vrijeme je za sjajne, prozračne teksture. Sjajila za usne ili balzam­ruževi lako se nanose, a još lakše popravljaju tijekom dana. Osim toga, ove teksture dozvoljavaju da žarke boje nosite i tijekom dana, ili u uredu.

Oči u fokusu

Zabavljajte se i eksperimentirajte! Ljeti je sve dozvoljeno! Trendi izgled postignite pomoću suptilnih bež, sivih ili popularnih taupe nijansi sjenila, a umjesto crnog – koristite vodootporne eyelinere u sličnim tonovima.

Dodir sunca

Jasno vam je da je bronzer vaš glavni saveznik za postizanje preplanulog tena. Nemojte ga nanositi umjesto pudera, već njime blago osjenčajte bočne strane lica i nježno prijeđite preko točaka koje prirodno prve potamne.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0