Beauty

Zaboravili ste skinuti šminku? Savjeti za jutro poslije

Vjerojatno vam se barem jednom dogodilo da niste skinuli šminku prije spavanja, pa evo što napraviti...

Ako ne o čistite šminku prije odlaska u krevet, pore lica se začepe. Vaša koža se ne može regenerirati preko noći, te joj je potrebna posebna njega narednog jutra.

Trepavice su uglavnom sljepljene, tvrde i lomljive. Kako ne biste dodatno opteretili kožu lica, posegnite za blažim proizvodima. Najbolje je da upotrijebite blago mlijeko za čIšćenje lica, koje ćete nanijeti u većoj količini i ostaviti kratko da djeluje. Uzmite nježnu vatu i njome očistite lice. Ako i poslije ovog tretmana na licu imate tragove šminke, ponovite postupak.

 | Autor: Getty Images Getty Images Piling je također preporučljiv, ali ne koristite ga prije često, kako ne biste oštetili prirodni zaštitni sloj kože. Kako bi se vaša koža mogla oporaviti, nakon čišćenja nanesite blagu dnevnu kremu. Ako ne možete bez pudera, dozvoljen je i neki lagani dnevni make up. Protiv otečenih očiju pomoći će vam proizvodi s efektom hlađenja, koji će vratiti svježinu vašem licu. Za oštećene trepavice postoje posebna ulja za njegu. Pokušajte naredni dan preskočiti nanošenje maskare.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0