Beauty 19. rujna 2013.

Vrste korektora i kako ih koristiti

Thinkstock.

Gotovo niti jedna žena ne može zamisliti život bez korektora. Čak i one koje se minimalno šminkaju, stave malo tog magičnog proizvoda na lice kako bi prikrile sitne nedostatke.

No, čak i najupućenije žene, ponekad se izgube kada vide širok spektar proizvoda za prikrivanje koji se nudi u drogerijama i parfumerijama. Stick, posudica, na četkicu ili pak tuba – saznajte koji korektor je rješenje za vaš problem.

Korektori u sticku

Ovi korektori jako dobro prekrivaju, ali nisu uvijek jednostavni za nanošenje. Primarno se koriste za prekrivanje nekih jako istaknutih nepravilnosti i diskoloracije kože. Također se mogu koristiti kako bi ublažili krugove ispod očiju, ali ako koristite ovu teksturu korektora pazite da je dovoljno kremast da ga možete  pravilno razvući. Budući da je najosjetljivija koža upravo ta ispod očiju, koristeći korektor koji se teško razmazuje zapravo možete još više naglasiti krugove i tako privlačiti pozornost na njih.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Korektor u posudici

Ova vrsta korektora nudi sličnu mogućnost pokrivanja kao onaj u sticku, ali je formulirana s više hidratantnih sastojaka pa nije toliko gust te se pogotovo preporučuje za područje ispod očiju. Ovo je vrsta korektora koju najčešće koriste vizažisti zbog izvrsne pokrivenosti koju pruža i lakoće nanošenja. Iako je uglavnom kremast, također postoji i suša varijanta bez ulja za prekrivanje diskoloracije na ostatku lica.

Korektor u tubi

Ovaj korektor ima kremastu teksturu koja je laganija, a samim time je manje vjerojatno da će se nakupljati u pregibima što ga čini izvrsnim za zrelu kožu. Pruža sjajnu pokrivenost i može se miksati s hidratantnom kremom ili tekućim puderom kako be se dobio još finiji i prozračniji proizvod. Također je izvrstan za područje ispod očiju jer je jedan od najjednostavnijih za nanošenje.

 | Autor:

Korektor a aplikatorom

Uglavnom nude najlakšu teksturu i izvrsni su za ravnomjerno zaglađivanje tonova kože. Ako se koristi pravilna nijansa, mogu se nanositi bez tekućeg pudera jer se jednostavno razvlače i stapaju s kožom. Korektor s aplikatorom poput onog kakav dolazi u sjajilima nudi brzu, nešto gušću pokrivenost nego tekući puder i apsolutno je nevjerojatan za brzi popravak.

Korektor u olovci

Efektivno prekriva sitne nepravilnosti kao što su puknute kapilare i razne druge probleme. Sa
odgovarajućom nijansom točno možete precizirati problem bez razmazivanja rubova u kožu. Izvrstan je za popravak linije usana.

Highlighter

Oni pomažu sakriti nedostatke ali zapravo ne prekrivaju. Umjesto toga oni imaju reflektirajuća svojstva koja lome svjetlost kako bi se smanjila područja koja su u sjeni. Drugim riječima, oni će istaknuti udubljene dijelove kao na primjer sjene koje stvaraju vrećice ispod očiju i bore. Jednostavno ga nanesete na mjesto koje je u sjeni i ono ga osvijetli i time ga čini manje izraženim. Često se miješaju s korektorima, što definitivno nisu.

Komentari 0