Beauty
1/11

Vrijeme je da se jednom zauvijek obračunate s celulitom!

Prije svega trebate napraviti dobru dijagnostiku celulita kako biste se protiv njega mogli učinkovito boriti

Da bismo znali kako ga se riješiti, najprije definirajmo zašto uopće nastaje: uglavnom su za pojavu takozvane narančine kore zaslužni način života i naša sjedilačka svakodnevica. Možemo si pomoći na način da prekrižimo sve, ili barem neke, faktore koji potiču nastajanje celulita: fizička neaktivnost, pušenje, nepravilna prehrana, nakupljanje otrova u tijelu, stres, poremećaj cirkulacije... - Sve više pripadnica ljepšeg spola traži brze i efikasne tretmane za oblikovanje tijela prilagođene individualnim potrebama i problemima, a koji daju izvanredne rezultate u redukciji masnih stanica i učvršćivanju kritičnih zona na našem tijelu - priča Jasminka Herceg, vlasnica Bliss Instituta te nastavlja: “Specifične manualne masažne tehnike jako pozitivno i brzo utječu na tijelo, a inovativni protokoli imaju višestruko djelovanje, osmišljeni su za snažno pokretanje cirkulacije i otklanjanje štetnih tvari iz našeg organizma, kao i za revitalizaciju energije te uklanjanje i redukciju masnih naslaga. U svakom anticelulitnom programu tijela vrlo je bitno napraviti temeljitu i dobru dijagnostiku s terapeutom kako bismo utvrdili imamo li vodeni, adipozni ili fibrozni celulit te tretirali njegov uzrok, koji je vrlo često povezan sa stresom, nepravilnom prehranom, problemima s probavom, kao i s prekomjernim zadržavanjem tekućine u organizmu i narušenom cirkulacijom. Kako bi program polučio brze, dugotrajne i očekivane rezultate, vrlo je bitna i dinamika tretmana uz regulaciju i barem minimalnu promjenu životnih navika, kao i dovoljan unos vode u organizam. I ove sezone svatko može pronaći idealnu kombinaciju tretmana za sebe uz pomoć stručnjaka, pa će tako ljubitelji potpuno prirodne kozmetike i holističkog pristupa sebe pronaći u potpuno novim tretmanima oblikovanja tijela Aroma Blend ili visokosofisticirane L.E.D. tehnologije aparatom Cinetic za one koje se osim celulita žele riješiti i suvišnih centimetara na bedrima, bokovima i struku”.

 | Autor: arhiva arhiva

Ipak, podrška ljepoti i glatkoći naše kože su brojni sastojci koji formulu čine aktivnom i brinu se da koža osjeti da se nešto događa. Rezultat? Pokretanje prirodnih mehanizama koji su potrebni kako bi pojava celulita bila što manja moguća. Prvi od tih sastojaka iliti junak anticelulitnih krema je svakako kofein, koji dostojno razbuđuje i masne stanice.

Odlična je preporuka i krema s ekstraktima iz pulpe crvenog voća - oni djeluju protiv uskladištavanja masnoća, a L-karnitin stimulira protok limfe te je dokazano jedan od najboljih anticelulitnih sastojaka. Vidljivo smanjuje pojavu tzv. narančine kore te pomaže pri uklanjanju toksina i viška vode ispod kože. Prirodni je sastojak stanica ljudskog tijela, ali stvaramo ga u vrlo malim količinama. L-karnitin u svojim formulama koristi Avon, koji ga nudi u obliku gela koji će doslovno i osjetno zagrijati vašu kožu te dubinski prodrijeti u nju kako bi obavio posao.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Odlični na ovom polju su i bršljan, cimet, morske alge... jer optimalno djeluju na zdravlje kože zbog čega ona, potaknuta aktivnim molekulama, održava mladolikost i vitalnost. Eterična ulja također potpomažu rastvaranju prekomjernih, tvrdih nakupina masnih stanica - prvaci u tome su ulja borovnice, eukaliptusa, kadulje, komorača i čempresa. No ne koristimo ih samostalno nego u adekvatnim preparatima. Neke su kozmetičke kuće predstavile inovativne tretmane inspirirane revolucionarnim dostignućima. Tako je brend Dr. Brandt iskoristio kriolipolizu - revolucionarni tretman bez operacije kojim se smrzavaju masne stanice i eliminiraju iz tijela. To je najpoznatija alternativa liposukciji. Stoga je Dr. Brandt osmislio Cellusculpt, jedinu bezalkoholnu anticelulitnu formulu s dvostrukom dozom kofeina koja je kombinirana s aplikatorom za masažu kako bi se pojava celulita smanjila. Aplikacija krema, gelova i ulja protiv celulita zahtijeva masažne pokrete koji će aktivirati mikrocirkulaciju, a time i eliminaciju toksina i viška vode. Masažni pokreti pritom moraju biti čvrsti i kružni.

Izdvojite vrijeme za piling

Ako imate malo vremena, predlažemo prvo piling - tako ćete kožu najbolje pripremiti za ono što stiže, a to su brojni aktivni sastojci. Osim krema, anticelulitnih masaža i limfnih drenaža koje rade iskusne kozmetičarke u salonima, efikasni su i tehnološki napredni tretmani u poliklinikama: radi se o kombinaciji ultrazvučne terapije, radiofrekvencije, limfne drenaže i vakuuma.

Novosti u borbi protiv celulita

Nedavno je predstavljen i izum - hlačice za oblikovanje tijela. Nivea je osmislila hlačice od elastina i poliamida s ugrađenim mikrokapsulama koenzima Q10 koje putem posebne tehnologije otpuštaju aktivne sastojke u kožu prilikom svakog pokreta. Osim što zatežu kožu, uz pomoć formule s bademovim uljem i aloe verom njeguju je i pružaju potrebnu hidrataciju. Valja napomenuti i niz drugih načina kojima ćemo smanjiti mogućnost pojave celulita. Potrebno je piti oko dvije litre vode na dan koja će omogućiti eliminaciju toksina iz tijela koji se inače nakupljaju u tijelu. Preporuka su i čajevi koji djeluju diuretički, primjerice, od kadulje, koprive, metvice... Uz to treba regulirati i prehranu pomno složenim obrocima od žitarica, mesa i ribe, bez brze hrane i klasičnih pekarskih proizvoda.  

U galeriji pogledajte najbolje anti-celulit proizvode...

Photo: arhiva

Komentari 0