Beauty

Vrijeme je da napokon naučite očistiti četkice za make up

Kistovi, aplikatori, spužvice... Ljubiteljice make up-a bez ovog ne mogu živjeti. Ali važno je znati ih očistiti

Znate one male prištiće koji vam svako toliko izbiju po licu i ne možete shvatiti zašto vam se to događa? Pa, kako da vam to kažemo, ali oni bi mogli biti rezultat nečistih kistova za make up.

via GIPHY

Naravno, nitko to neće priznati, ali većina nas ne čisti make up pribor toliko često koliko bismo trebali. Nečistoća i masnoća kože kombinirana s ostacima pudera, sjenila, bronzera i ruževa nakuplja se u kistovima i četkicama za make up i ako ih dobro ne očistimo, to može iritirati kožu i izazivati prištiće.

Da biste ovo izbjegli, vizažisti preporučuju da im svaki tjedan do dva napravite generalno čišćenje, a ako imate osjetljivu kožu, onda svakih nekoliko dana. Imamo tri koraka za čišćenje vašeg beauty alata, koji vas vode i do blistave, čiste i lijepe kože:

via GIPHY

1. Ovdje će vam dobro doći obični deterdžent za suđe - pomiješajte oko pola decilitra u zdjelici s par kapi maslinova ulja. Deterdžent će ukloniti nečistoće i bakterije, a maslinovo ulje će djelovati poput regeneratora na kistove.

2. Umočite vrhove kistova u tu mješavinu i ostavite malo da odstoji.

3. Dobro isperite da se uklone svi ostaci deterdženta i ostavite da se osuše. Umjesto deterdženta možete koristiti i obični sapun.

Photo: Getty Images

Komentari 0