Beauty 17. veljače 2016.

Volite li više prirodnu frizuru ili 'nulericu'? Ne, ne pričamo o kosi...

asos.

Kada je riječ o intimnoj frizuri, trendovi i nisu toliko nametnuti kao kod kose, no i dalje postoje i izgleda da se upravo mijenjaju

U novoj komediji How to Be Single, Rebel Wilson slučajno vidi svoju štićenicu, koju glumi Dakota Johnon, golu i počne se rugati njenim dlakama na tijelu, koristeći kraticu LTRP (long term relationship pubes) što se odnosi na 'činjenicu' da djevojke u dugotrajnoj vezi s vremenom sve češće zaboravljaju na depilaciju jer se više ne trebaju truditi kako bi impresionirali svog ljubavnika.
"Stvarno se trebaš za to pobrinuti", predložila je Wilson u filmu. "Osjećam se kao da Gandalf gleda ravno u mene. Nijedan penis neće proći!"

via GIPHY

S tim se slaže i Samantha iz Sex i grada, koja nikada ne preskače svoju mjesečnu brazilsku depilaciju, no izgleda da su se trendovi malo promijenili. Sve je započelo kada je 2013. godine, Gwyneth Paltrow talk show voditeljici Ellen DeGeneres rekla da njeguje prirodni stil iz sedamdesetih. Iste te godine, kanadska fotografkinja Petra Collins, čiji je rad kamen temeljac milenijske kulture, javno je istupila nakon što je objavila fotografiju donjeg dijela svog tijela, na kojoj vidljivo iz gaćica proviruju stidne dlake, što je uzrokovalo i brisanje njenog Instagram profila. Collins je prokomentirala da se osjeća kao da javnost ide prema njoj s britvicom, želeći joj nametnuti društveno prihvaćene standarde ljepote. No izgleda da su se ovih dna društveni standardi ljepote odlučili na zajednički skok. Američka modna kuća, American Apparel, 2014. je slavno svojim lutkama iz izloga nadodala dlačice, a i neki slavni trenuci iz popularne kulture imali su utjecaj na promjenu trendova.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Paz Stark, vlasnik depilacijskog studija u Los Angelesu, kaže da iako još uvijek mnogo žena želi ukloniti sve dlačice, što se tiče brazilske depilacije, žene i dalje žele uredan izgled no sve češće traže malo deblju i prirodniju crtu. Što znači da je brazilska depilacija još uvijek popularna, ali uz male promjene prema željama klijentica. To sve vuče za sobom i pitanje do koje mjere ide taj prirodni look?
"Pre-prirodno može izazvati nelagodu i nije baš prikladno za kupaći kostim, a navodno može utjecati i na seksualni život. No, ipak, na kraju krajeva sve ovisi o osobnom ukusu.", kaže Stark.
Ako vas muči dvojba -prirodno ili obrijano - možda je najbolje isprobati obje verzije i odlučiti sami, jer bar što se tiče ovih frizura, za donošenje odluke ne bi trebali biti presudni trendovi, već ono s čim se osjećate bolje.

Komentari 0