Beauty

Vizažistica u Pobješnjelom Maxu koristila prašinu i zemlju

Ne mogu reći da je to jedan od najljepših filmova na kojem sam radila, smije se vizažistica Lesley Vandevalt dok prepričava kako je bilo snimati film Pobješnjeli Max: Divlja cesta, koji je zaradio čak 10 nonimacija za Oscar

Postapokaliptična atmosfera filma koji je ove godine između ostalog i u utrci za Oscara za najbolji film (nominiran je za čak 10 zlatnih kipića), bila je težak zadatak za australsku vizažisticu. Htjela sam da djevojke sjaje u tom prljavom svijetu, kaže Lesley. "Koristila sam shimmere za tijelo u nekoliko različitih nijansi - od zlatne, preko bakrene sve dok svijetloružičaste i prije nego što sam djevojkama nanosila ikakvu šminku, stavljala sam shimmer."

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Vizažistica je pokušala make up održati što prirodnijim, odnosno kao da ga uopće nema. Koristila sam malo umjetnih trepavica, tu i tamo puder, ali ne previše proizvoda, kaže. Bilo bi ludo da smo od njih napravili beauty kraljice kad nisu imale pristup ničemu, dodaje. 

Koristila je i zemlju, koju je "umjetnički" nanosila na lice, kako kaže. 

Charlize Theron izgledala je najdramatičnije od svih ženskih likova, a vizažistica je za nju odlučila iskoristiti i masno sjenilo kojim joj je dodatno naglasila oči. Kako bi djevojke izgledale znojno i sjajno, Lesley je koristila glicerin, a nekada i ružinu vodicu u spreju.

Kosu je održavala "onakvom kakva bi bila treći dan nakon pranja" sprejem od slane vode koji je učini čvrstom te suhi šampon za volumen. I kosu je "uređivala" prašinom...

Photo: themoviedb.org

Komentari 0