Beauty

Vizažistica Sanja Agić: savjeti za šminkanje suhe kože

Naša stalna suradnica i poznata vizažistica Sanja Agić savjetuje kako nanositi make up na suhu kožu koja se najčešće pojavljuje zimi.

Zimi je naše lice izloženo u zatvorenim prostorima grijanju, na otvorenom niskim temperaturama, vjetru i slično. Sve to zajedno isušuje kožu. Da bi koža lica izgledala svježe i lijepo našminkano zahtjeva malo više truda prije samog odabira odgovarajućih proizvoda za make up, kaže Sanja. 

- Bilo bi poželjno svakodnevno detaljno očistiti lice, a jednom tjedno odvojiti koju minutu za lagani piling koji odstranjuje mrtve i suhe stanice prvog sloja kože - savjetuje. 

 | Autor: arhiva arhiva

Preporučam Philipsov aparat za čišćenje lica kojeg i osobno koristim i uveliko mi je olakšao brigu o koži lica kod pripreme za make up, dodaje. Kada se redovito brine o koži na način koji sam prethodno predložila, nastavlja Sanja, tada još samo preostaje odabrati odgovarajuću hidrantnu kremu po osobnom izboru. Ja preferiram Dermatologica Aktiv moist, kaže vizažistica. Predivno funkcionira sa svim vrstama tekućih pudera i lakših i težih, koži daje potrebnu vlagu i puderi se s lakoćom nanose na lice nakon nje.

 | Autor: arhiva arhiva

Tek sada je, tvrdi Sanja, koža spremna za make up. 

- I zimi i ljeti moja preporuka je da se odabiru što laksi tekući puderi, naravno sa zaštitnim faktorom, za sve tipove koze - savjetuje, pa kaže ako ne pokriva dovoljno tada koristite korektore samo na određena područja koja zahtjevaju jače pokrivanje.

Preko već spomenute podloge, zimi najbolje funkcioniraju mineralni puderi u kamenu (primjerice, Mineralize skinfinish poudre de finition - MAC). Nakon cjelokupnog navedenog postupka, garantiram da se napravilo skoro sve moguće da je koža i zimi sviježa i lijepa, zaključuje Sanja. 

 | Autor: Privatno Privatno

Photo: Privatno

Komentari 0