Beauty 07. veljače 2018.

Visažisti se zgražaju nad ovim pogreškama koje radimo u šminkanju

INstagram.

Make up artisti slavnih zvijezda otkrili su koje su najveće pogreške koje većina žena radi kad se šminka

Vjerojatno imaš već dobro uhodanu i provjerenu rutinu što se tiče šminkanja i iz dana u dan je ponavljaš bez previše razmišljanja. Ali ta se rutina možda sastoji od nečega što profesionalce naprosto izluđuje. Devetero vizažista koji često šminkaju svjetski poznate zvijezde otkrilo je nekoliko stvari za koje bi bili presretni kada bi ih njihove klijentice prestale raditi. Jesu li neke od tih grešaka dio i tvoje rutine? Saznaj u nastavku.

Previše šminke

Svaki će te vizažist podržati da eksperimentiraš i isprobavaš različite trendove, ali ipak postoji nešto što se zove previše šminke. Slijepo praćenje Instagram trendova i prekomjerna količina šminke na licu ne izgledaju dobro ni uz profesionalno osvjetljenje, a još manje na prirodnom svjetlu ili u uredima. Stoga Beau Nelson, koji šminka Nicole Richie i Christinu Hendricks, savjetuje umjerenost prije svega.
 

Predoziranje olovkom za obrve

Olovka za obrve apsolutni je hit posljednjih nekoliko godina, ali ne znaju baš svi baratati ovim malim, a snažnim makeup detaljem. Stoga smo i bili svjedoci brojnih oštrih rubova i snažnog luka koji nisu baš najbolja opcija. Obrve su skupina malih dlačica i najbolji način za iscrtati ih ili ispuniti je koristiti svjetliju nijansu od boje tvojih dlačica i laganim pokretima ići u smjeru u kojem dlake rastu. Još jedna stvar oko koje brojne djevojke griješe, ističe Quinn Murphy, je pokušaj da dobiju kompletne obrve jednakog intenziteta boje, što je loše jer su obrve i inače svjetlije na određenim dijelovima. Kako obrve trebaju izgledati možeš vidjeti na Gigi Hadid, Lily Aldridge i Oliviji Palermo, koje su sve zadovoljne Murphyjeve klijentice.

Pretjerivanje u količini pudera

Brojne djevojke koriste puder koji je pretežak za njihovu kožu i koriste ga previše. Bolja je varijanta upotrijebiti laganiji, hranjivi puder koji će i dalje pokazivati ljepotu kože, a za prekrivanje problematičnih dijelova lica posegnuti za kvalitetnim korektorom. Za sve one koji imaju problema s masnom kožom, rješenje nije prekriti tu masnoću ispod nekoliko slojeva pudera, već je bolje koristiti maramice za uklanjanje viška sjaja, smatra Vincent Oquendo, koji radi s Ciarom i Umom Thurman.

Usklađivanje pudera s pogrešnim dijelom lica

Česta je pogreška isprobavati nijansu pudera na obrazima i vilicama, jer tako lice i vrat završe u dvije potpuno drugačije boje. Pametnije je testirati nijansu pudera na vratu i ključnoj kosti kako bi se pronašla savršena kombinacija i kako bi boja kože bila ujednačena, smatra Mally Roncal koja redovito radi s Beyonce i Jennifer Lopez.

Djevojke koje žele izgledati baš kao lice s makeup chartova

Trenutno je jedan od lošijih trendova snažan makeup koji svakodnevno viđamo na Instagramu. Obrve oštrih kuteva i pretjerano isticanje lica teškom šminkom do te mjere da osoba izgleda kao paleta za šminku pretjerivanje je kojem treba stati na kraj. Dobro je poigrati se i isprobavati nove stvari, ali pretjerivanje u količini koje je toliko popularno ovih dana izluđuje stručnjake. Fiona Stiles ističe koliko je važno da lice može disati ispod šminke, da se vidi prirodna koža i njezin sjaj, a takav princip primjenjuje i na svojim  klijenticama Gabrielle Union i Rachel McAdams.

Korištenje makeup chartova općenito

Slijepo praćenje ideala sa slike je negativna praksa koju Hrush Achemyan pokušava iskorijeniti na svojim predavanjima. Na kraju krajeva, tvrdi Hrush, svaka osoba je drugačija, postoji mnogo oblika lica i tipova kože i nemoguće je očekivati da će svi pratiti jednu tablicu i izgledati identično licu sa slike. Kim Kardashian i Kylie Jenner samo su neke od zadovoljnih klijentica individualnog pristupa Hrusha Achemyana.

Nered na očima

Djevojke nerijetko nanose previše maskare što je loše samo po sebi, ali onda čak i ne očiste područje oko očiju, zbog čega imaju mrlje po vjeđama i ispod očiju. Nakon apliciranja maskare pametno bi bilo pričekati da se ona posuši, a potom na brzinu obrisati sav višak oko očiju. To je proces koji traje svega nekoliko sekundi, a može donijeti ogromnu razliku, savjetuje Carissa Ferreri, koja radi s Ginom Rodriguez i Bailee Madison.

Nošenje dosadne boje ruža

Previše žena igra na sigurno koristeći nude ruževe ili one koji su potpuno slični podtonu njihove kože. Igranjem na sigurno postiže se efekt sivila, a to nitko ne želi. Budi hrabra i poigraj se s bojama na svojim usnama, jer to u sekundi podiže čitav make up i stvarno čini veliku razliku. Ovakve eksperimente s bojama često koristi Molly Stern, šminkajući žene kao što su Cara Delevingne i Reese Whiterspoon.

Preozbiljno shvaćanje trendova u šminkanju

Mary Phillips, koja često radi s Jennifer Lopez i Chrissy Teigen, tvrdi kako danas nedostaje individualnosti u pristupu šminkanju. Novi trendovi šire se munjevitom brzinom društvenim mrežama, nakon čega se ubrzo pojavljuje velik broj ljudi koji naprosto prate tok tog trenda. Neki od trendova koji su se zaista primili su konturiranje i iscrtavanje rubova usana, ali to ne znači da svaki dan moraš ponavljati tu rutinu i izgledati isto. Ponekad se ipak treba zabaviti prilikom šminkanja i pritom činiti neočekivane stvari, jer možda baš ti pokreneš novi trend svojim hrabrim riskiranjem.

Komentari 0