Beauty

Budućnost bojenja kose: Boja se mijenja prema temperaturi

Čini se kako bi za sve one neodlučne, koji ni sami ne znaju koju boju žele, na tržište mogao stići proizvod po mjeri

Baš kada pomislite kako ste po pitanju ljepote vidjeli apsolutno sve što su ljudi mogli izmisliti, dogodi se nešto što potpuno protrese vaš svijet. Zato, pripremite se.. To će se upravo sada dogoditi.

Naime, na tržište uskoro dolazi boja za kosu koja se mijenja ovisno o temperaturi! Da, zvuči potpuno nemoguće, nestvarno i magično, ali istina je. Barem ako je vjerovati stručnjacima udruženima u projektu pod nazivom "Vatra"...

Ako imate barem jedan posto tipičnih ženskih osobina u sebi sigurno ste barem jednom poželjeli istovremeno na glavi imati nekoliko različitih boja ili pak barem jednom tjedno promijeniti boju kose. Ako vas tješi, u tim "problemima" nikako niste sami. No, znanstvenici s Lauren Bowker na čelu upravo su otkrili su kako su izumili boju za kosu koja mijenja nijansu ovisno o temperaturi okoline u kojoj se nalazite!

“Kada vruć ili hladan zrak dođe u dodir s pigmentom, stvara se kemijska reakcija koju vidite u obliku nove nijanse”, objasnila je Bowker. 

Inače, ovu novost u beauty svijetu planiraju predstaviti na Londonskom tjednu mode, a evo kako cijela stvar izgleda u praksi:

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0