Beauty
Vichy Neovadiol linija

Vichy na platformi #Menotalks potiče žene da govore o menopauzi, a ima i rješenje za njegu kože u tim godinama

  • Povodom Svjetskog dana menopauze u hotelu Esplanade održan je stručni panel u organizaciji branda Vichy i predstavljena platforma #MENOTALKS koja potiče na otovreniji razgovor o menopauzi kao i na važnost poduzimanja preventivnih mjera 
  • Iako je menopauza prirodan proces, ni jednoj ženi nije lako kada se suoči s njenim prvim znakovima. Uz umor i promjene raspoloženja, najčešće promjene i prve simptome menopauze primjećujemo na koži
  • Vichy je stoga skrenuo pozornost i na renoviranu liniju Neovadiol njege za kožu u perimenopauzi i postmenopauzi

Istraživanja pokazuju kako se godišnje oko 25 milijuna žena suoči s ranim znacima menopauze kao što su umor, promjene raspoloženja, te oni najvidljiviji, koje primjećujemo na koži. Predviđanja su da će do kraja 2025. godine oko 1,2 milijarde žena biti u razdoblju nakon menopauze. Ipak, više od samog ulaska u taj period, kao i vidljivih znakova starenja, čak polovini žena mnogo teže pada ideja otvorenog razgovora na temu menopauze, i svega što ona sa sobom nosi. Upravo zato važno je o ovoj temi učestalo govoriti.

Svjetski dan menopauze u hotelu Esplanade

Povodom Svjetskog dana menopauze koji je bio jučer, 18. listopada, održan je panel s brojnim stručnjacima u prekrasnom ambijentu hotela Esplanade pri čemu je naglašeno da se žene moraju osjećati sigurno razgovarati o s tim povezanim problemima. Podršku ženama u menopauzi podržava i brend Vichy i to ne samo poticanjem na otvoreni razgovor već i predstavljanjem inovacije u liniji proizvoda za njegu kože Neovadiol.

 | Autor:

S ciljem ohrabrivanja  žena da o ovoj temi glasno progovore i podizanja svijesti o značaju podrške stručnjaka, Vichy je kreirao i posebnu platformu i kampanju pod nazivom #MENOTALKS.  Poznata novinarka i voditeljica Tončica Čeljuska je na panelu ugostila vrhunske stručnjake, ginekologe, dermatologe, nutricioniste... koji su dali svoj doprinos #MENOTALKS platformi.

Sam panel Tončice Čeljuske s renomiranim stručnjacima, održan u hotelu Esplanade možeš pogledati na Youtubeu:  

Istaknuto je koliko je važno da se svaka od žena osjeća ugodno i samopouzdano u svojoj koži. Ulazak u menopauzu ne znači da se mora „stisnuti pauza“, naprotiv, to je vrijeme da dinamičnog duha prigrlimo život jer menopauza označava novu fazu u životu žene, u kojoj dolazi do nove percepcije tijela i ženstvenosti. To je novi početak u godinama kada žene i dalje pršte od energije.

Najvidljiviji znakovi menopauze su oni na koži

Kada pričamo konkretno o promjenama koje se događaju u menopauzi, vanjskom su svijetu možda najvidljivije one na koži, koja ubrzano stari. Nedostatak estrogena dovodi do smanjene sposobnosti zadržavanja vode te ovješenosti i osjetljivosti.  Koža postaje suha, tanja, gubi tonus i čvrstoću, a bore postaju izraženije, dok se povećava prisutnost staračkih pjega.

 | Autor: Tončica Čeljuska i Zvončica Vučković u hotelu Esplanade na obilježavanju Svjetskog dana menopauze Tončica Čeljuska i Zvončica Vučković

Vichy nakon dva desetljeća proučavanja promjena na koži zajedno s ginekolozima i dermatolozima predstavlja novitet - Novu Neovadiol njegu kože u perimenopauzi i postmenopauzi. 

NEOVADIOL DNEVNA NJEGA ZA GUSTOĆU I PUNOĆU KOŽE U PERIMENOPAUZI

Lagana krema koja pomaže nadomjestiti utjecaj perimenopauze na kožu i poboljšati njezin izgled. Sadržava anti age sastojak Proxylane, ekstrakt sjemenki sene i hijaluronsku kiselinu. Koža je gušća i glađa, konture lica su preoblikovane, a čvrstoća i elastičnost poboljšane.

 | Autor: Vichz poklon vrećice iz linije NEOVADIOL inovativna njega

NEOVADIOL NOĆNA NJEGA ZA GUSTOĆU I OBNOVU KOŽE U PERIMENOPAUZI

Lagana osvježavajuća noćna njega koja trenutno osvježava kožu za 2,7 C* , a uz pomoć anti-age sastojka Proxylana, ekstrakta sjemena sene i LHA kiselina djeluje protiv gubitka gustoće i za oblikovanje kontura lica.

NEOVADIOL DNEVNA NJEGA ZA GUSTOĆU I PUNOĆU KOŽE U PERIMENOPAUZI – ZA SUHU KOŽU

Lagana krema koja pomaže nadomjestiti utjecaj perimenopauze na kožu i poboljšati njezin izgled. Sadržava anti age sastojak Proxylane, ekstrakt sjemenki sene i hijaluronsku kiselinu. Koža je gušća i glađa, konture lica su preoblikovane, a čvrstoća i elastičnost poboljšane.

Vichy Neovadiol linija | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

NEOVADIOL HRANJIVA DNEVNA NJEGA PROTIV OVJEŠENOSTI KOŽE U POSTMENOPAUZI

Hranjiva krema koja pomaže nadomjestiti utjecaj menopauze na izgled kože. Namjenjena  vrlo suhoj, zreloj koži, a sastojci kao što su Proxylane, ekstrakt sjemena sene , vitamin B3 i Omega kiseline 3, 6, 9 učinkoviti su u svom djelovanju protiv bora,  nadoknađuju gubitak lipida i učvršćuju kožu.

NEOVADIOL HRANJIVA NOĆNA NJEGA ZA ČVRSTOĆU KOŽE U POSTMENOPAUZI

Bogata, umirujuća noćna njega koja smanjuje utjecaj menopauze na kožu. Anti-age sastojak Proxylane,  i kombinacija ekstrakta sjemena sene i Omega kiseline 3-6-9 nadoknađuje gubitak lipida, zaglađuje i vraća koži osjećaj ugode.

Vichy Neovadiol linija | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

Otkrijte i MenoTalks platformu te facebook grupu Nema Pauze u Menopauzi u kojoj žene mogu razmijeniti iskustva menopauze s drugim ženama i inspirirati se, budući da je menopauza razdoblje kroz koje žena može proći sretno.

Photo: Pr/prettycactus

Komentari 0