Beauty

Velike greške: Čini li vas make up starijim?

Ponekad nesvjesno pravimo pogreške u šminkanju i beauty rutini kojima same sebe sabotiramo

Evo na koji način to možete izbjeći.

1. Izbjegavajte teške, kremaste korektore

Ne samo što je ovakve korektore teško ukloniti s lica, oni dodatno otežavaju vašu kožu i naglašavaju upravo ono što želimo sakriti. Umjesto toga, koristite laganu tekuću podlogu bez ulja koja savršeno pokriva podočnjake, mrlje i crvenilo na licu.

2. Ne fiksirajte make up puderom

Nakon što nanesete podlogu ili korektor na lice nije vam potreban još jedan sloj make up-a. Još jedan sloj pudera samo će dodatno istaknuti nepravilnosti na koži, pa i one najsitnije. Dovoljno je da uložite u kvalitetnu tekuću podlogu koja će izjednačiti kožu i fiksirati make up.

 | Autor: Getty Images Getty Images 3. Izbjegavajte tamni bronzer

Bronzer je savršen način da svom licu pružimo blagu preplanulost, ali previše taman bronzer može učiniti da izgledate neprirodno, pogotovo ako ste već nanijeli podlogu, korektor i puder. Ako imate svjetliji ten, rumenilo je mnogo bolja opcija, i vrlo je važno da se potrudite pronaći nijansu koja odgovara vašoj koži, odnosno nijansi koju imate na obrazima kada se prirodno zarumene. 

4. Pazite da ne pretjerate s čupanjem obrva

Pored toga što s tankim obrvama nećete nimalo biti u trendu, one će učiniti i da izgledate mnogo starije nego što jest. Puniji i mnogo prirodniji izgled obrva, s druge strane, učinit će da vaš crte lica izgledaju mekše, a samim tim ćete i vi izgledati mlađe. U slučaju da su vaše obrve prirodno tanke, ili ste pretjerali sa čupanjem, pustite da obrve malo narastu, a u međuvremenu ispunite praznine olovkom.

Photo: Getty Images

Komentari 0