Beauty

Vaša beauty rutina prije 30-e trebala bi izgledati ovako

Odgovor stručnjaka na vječni misterij – kad je pravo vrijeme za započeti koristiti anti-age proizvode?

Ako počnete prerano s anti-age njegom, riskirate da kožu previše opteretite s jako koncentriranim proizvodima, ili, pak, da oštetite svoju još osjetljivu i nedovoljno izbalansiranu kožu proizvodima koji su za nju još prejaki. S druge strane, ako čekate predugo, one bore koje se iscrtavaju preko vašeg čela mogle bi se produbiti toliko da nema povratka unatrag. Stručnjaci najbolje znaju, a mi vam prenosimo što dermatologinja Joeclyn Petroni kaže da bi djevojke u 20-ima trebale koristiti.

1. KREMA ZA ZAŠTITU OD SUNCA

„Broj 1 krivac za preuranjeno starenje kože? Pogodili ste – sunce! To znači da kremu sa zaštitnim faktorom trebate nanositi svaki dan, čak i kad je oblačno.  To je najbolji anti-age proizvod na planeti! Kratko izlaganje kože suncu može izazvati dehidraciju, a dugotrajno uzrokuje preuranjeno starenje kože, pigmentacijske mrlje i bore. Nanesite kremu s SPF-om i čekajte da se upije prije  nego krenete nanositi make up."  

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. ULJA ZA NJEGU 

„Koristili ih same ili ukapali kap u svoju hidratantnu kremu, ulje će snažno pojačati hidrataciju, a neće izazivati prištiće."Eterična ulja irisa ili ruže potiču obnovu stanica kože. Postoji velik broj ulja na tržištu i to je divan prirodni način da zaustavite preuranjeno starenje kože“. 

3. VITAMIN A I VOĆNE KISELINE 

„Iako se Retinol (derivat vitamina A) i voćne kiseline najčešće koriste kao anti-age sastojci, oni su sjajan izbor i za tretiranje mlade kože s aknama (ali samo ako se koriste umjereno!). Vitamin A briše male borice, pigmentacije na koži i uklanja začepljenja pora. I voćne kiseline uklanjaju površinske stare stanice kože i čiste pore“.  Oprez - ne izlazite na sunce 12 sati nakon korištenja!

4. KREMA ZA PODRUČJE OKO OČIJU

"Do vaših kasnih 20-ih, oko vaših očiju će se stvoriti male borice izazvane dehidracijom i da što više usporite taj proces,  trebali biste koristiti kremu oko očiju. 

Photo: Getty Images

Komentari 0