Beauty

Uzvanici dermokozmetičkog branda Vichy Laboratoires saznali su zašto svi pričaju o kolagenu i zašto su to, zapravo, kolageni, a ne kolagen

 | Autor:

Sinoć je Vichy Laboratories u Domu hrvatskog društva likovnih umjetnika, na jednom mjestu okupio brojne cijenjene suradnike; dermatologe, farmaceute, partnere, predstavnike medija i influencere, a središte večeri bio je Vichyev najprodavaniji anti age proizvod, krema koja se proda svakih 22 sekunde, Liftactiv Collagen Specialist dnevna njega. 

 | Autor:

Uzvanici, među kojima su se našla i brojna regionalno poznata lica kao što su Iva Radić, Ana Radišić, Korana Gvozdić, Domenica, Nika Turković, Valentina Walme, Sara Jo i Marija Kilibarda, od renomirane dermatologinje Željane Bolanče te farmaceutkinje Mirne Jelić Hrgić, a uz moderiranje voditeljice Ivane Mišerić doznali su brojne zanimljive detalje o kolagenu, proteinu koji čini 70% kožnog tkiva te je zaslužan za čvrstoću kože. Za odličnu atmosferu u elegantnom okruženju Meštrovićeva paviljona, pobrinula se regionalna glazbena zvijezda Džejla Ramović.  

Kolagen je protein koji prirodno nastaje u ljudskom tijelu i vrlo je važan za zdravlje kože, kostiju i vezivnog tkiva. Korijen riječi "kolagen" seže do grčke riječi kólla, što znači ljepilo. Dakle, njegova funkcija je opisana u njegovom imenu - kolagen je ljepilo koje drži kožu na okupu i time održava njenu strukturu i elastičnost. U svijetu ljepote, a naročito anti-age njege, to je trenutno zasigurno jedan od najpopularnijih pojmova, no istovremeno je mnogo više od prolaznog trenda.  

 | Autor:

Kao najstariji protein na svijetu, kolagen je pronađen čak u kostima T-Rexa prije 68 milijuna godina. Najotporniji je i najizdržljiviji protein, snažniji od čelika, a u predstavlja 70% kožnog tkiva. Pod utjecajem ekspozoma, koža gubi kolagen, a opadanjem količine i kvalitete kolagena u koži,  prvi znakovi starenja kože postaju vidljivi. No jeste li znali da ne postoji samo jedan kolagen, već njih čak 5 koji imaju različitu ulogu u procesu starenja kože? Upravo je to bila tema večere u zagrebačkom domu HDLU.  

„Nakon 30-e, godišnje gubimo oko 1% zaliha kolagena u tijelu. Zbog toga koža gubi elastičnost i čvrstoću pa nastaju bore i tanke linije. Stoga je moja preporuka da u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima počnete koristiti proizvode s prokolagenim peptidima.“ izjavila je dr. sc., Željana Bolača, spec. dermatovenerologije.   

U borbi protiv vidljivih posljedica nedostatka kolagena, Vichy ima učinkovito rješenje - Liftactiv Collagen Specialist kremu s prokolagenim peptidima.  

 | Autor:

LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST KREMA DJELUJE NA 5 KLJUČNIH TIPOVA KOLAGENA I POVEĆAVA IH ZA 200% 

Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema povećava za 200% 5 ključnih tipova kolagena u borbi protiv 5 znakova starenja: bore, punoću, čvrstoću, tonus i konture lica. Njena hipoalergena formula testirana je na svim fototipovima. 

Klinička testiranja od strane dermatologa pokazala su: 

  • koža je odmah čvršća, za samo 4 tjedna bore se smanjuju  
  • bore su se ublažile kod 96% žena, a tonus kože je poboljšan kod njih 52% 
  • koža je čvršća kod 77% žena, a glađa kod njih 87% 

COLLAGEN SPECIALIST: DNEVNI I NOĆNI PROTOKOL 

Važnost dnevne i večernje rutine kod njege kože neupitna je. 

Jutarnja rutina uz Liftactiv Collagen Specialist dnevnu njegu uključuje i novitet Liftactiv Collagen Specialist njegu za područje oko očiju te Capital Soleil UV Age Daily vodeni fluid protiv fotostarenja SPF 50+.  

Osim utvrđivanja gradiva o kolagenu, Vichy je svojim gošćama ekskluzivno predstavio i novi proizvod koji će nadopuniti protokol za kolagen i bore. Područje oko očiju prvo pokazuje znakove gubitka kolagena. Liftactiv Collagen Specialist njega za područje oko očiju s jedinstvenim prokolagenim kompleksom djeluje na konture područja oko očiju čiji su rezultati vidljivi iz svih kutova. Klinički dokazano djeluje na pet znakova starenja područja oko očiju: bore smijalice, bore ispod očiju, podočnjake, tamne krugove oko očiju i spuštene kapke. Nanosi se svaki dan nakon Collagen Specialist dnevne njege. Ispitana je na osjetljivoj koži, pod nadzorom dermatologa i oftalmologa.  

 | Autor:

Ovaj je protokol potpun uz korištenje Retinol Specialist seruma u večernjoj rutini, koji je obogaćen  vrhunskim kompleksom protiv starenja, a ciljano djeluje na bore, pa i one najdublje.  

Event koji je započeo malim kvizom znanja i predavanjima dermatologa i farmaceuta, savršeno je zaokružen glazbenim nastupom i ugodnim druženjem u jednom od najljepših zagrebačkih prostora.    

Vichy Liftactiv Collagen Specialist kremu, kao i druge proizvode iz protokola, možete pronaći u odabranim ljekarnama.  

 

Zdravlje je bitno. Započnite sa svojom kožom. 

 

Photo: None

Komentari 0