Beauty

Uz ovaj trik puder će ti trajati cijeli dan!

Beauty svijet je pun bizarnosti koje uistinu djeluju - jedna od njih je i ova. Isprobaj!

Ovaj trik s puderom posebno će oduševiti djevojke s masnom kožom. Naime, radi se o tehnici uranjanja lica u vodu, koji je pokrenut u Koreji. Možemo reći da je ovo jedna od izvedenica tzv. "baking" tehnike s kojom učvršćujemo i matiramo puder, samo što uključuje zdjelu hladne vode. Zanima te proces? Vrlo je jednostavan!

Za početak trebaš posebno dobro očistiti kožu i zatim je hidratizirati. Nakon toga idi klasičnim redoslijedom; primer, puder, korektor, a onda slijedi matiranje. Uzmi klasičan baby puder i nanosi ga na lice sve dok ne postane bijelo. U međuvremenu napuni veliku zdjelu hladnom vodom, a onda u nju uroni lice na 30 sekundi. Nakon toga, lice osušite tapkajući ga papirnatim ručnikom i završi s nanošenjem make upa.

Očekivano, mišljenja o ovoj tehnici su podijeljena, no svi se slažu da je nakon uranjanja lice naprosto predivno mekano i glatko, te da omogućuje savršenu podlogu za nastavak šminkanja. Jedino što moramo reći je da voda dodatno isušuje kožu, pa je ako imate suhu kožu ne radite ovaj trik prečesto.

 

Photo: Getty Images

Komentari 0