Beauty

'Undercut' i 'sidecut' vladaju muškim frizurama

I dok su se svi na dodjeli Oscara pitali što je bilo Bradu da kosu ostavi samo po sredini glave, pedesetogodišnji glumac otkrio je kako to nije bio njegov izbor.

Ošišao se za potrebe novog filma. Iako sam nije izabrao frizuru može se reći da Brad može nositi sve, mnoge žene su komentirale da je, bez obzira na frizuru i višak kilograma, ipak kao vino, što stariji to bolji. David Bowie počeo je trend frizura s 'undercutom' u 1980-ima. Dijelovi kose izbrijani su, dok je kosa na vrhu glave duga.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Prije nekoliko godina frizure 'undercut' i 'sidecut' povezivale su se s podzemnom scenom punka, metala i gotičara. Danas je 'undercut' gotovo dio središnje struje; tako da je bivša frizura buntovnika sada nosiva uvijek. Kod 'undercut' frizure brije se dio kose širok nekoliko centimetara iznad uha i oko glave kao kod vojničke frizure. Samo kosa na vrhu glave ostaje iste dužine. Kod frizure 'sidecut' brije se samo kosa iznad uha. Obrijani dijelovi kose naglašavaju frizure, osobito ako je kosa dulja. Frizure s obrijanom kosom sa strane također pomiču granice uobičajenih frizura.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Iako će neki reći da ova frizura ne odgovara Bradu Pittu i njegovim godinama, zanimljivo je što način šišanja i dulji gornji dio omogućavaju promjenu frizure koja odgovara gotovo svim stilovima. Brad je tako uskladio frizuru sa svečanom prigodom – zalizano prema iza, odlično pristaje uz smoking.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ako želite hip i trendi frizuru najbolje odgovor je razbarušena frizura s prednjim dijelom koji nije uredan već nestašno iskače i daje ležerniji dojam. Koju god varijantu odabrali pobrinite se da odaberete pravi styling, za ovu frizuru konzistencija voska-gela sa srednjim učvršćivanjem poput Fibre Guma ili Flex Waxa.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0