Beauty

Čisti li topla voda lice temeljitije?

Stručnjaci kažu: To nikako ne treba raditi jer previše topla voda ne godi koži – ni lica ni tijela. Osim toga, ako patite od akni ili rozaceje, stanje kože će se pogoršati.

Previše topla voda uklanja i sloj prirodne masnoće s kože, koja omogućava zaštitu od bakterija i alergena. Skupe kreme su učinkovitije jer sadrže kvalitetnije sastojke.

Stručnjaci kažu da određeni skupi preparati zaista sadrže superučinkovite sastojke, dok se oni ne nalaze u sastavu drugih proizvoda iste platežne kategorije. Dakle, ova tvrdnja ne može se generalizirati. Najbolje je da koristite kreme koje vam provjereno odgovaraju, bez obzira na cijenu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Da bi ublažili bore, kremu uvijek utrljavati pokretima prema gore. No stručnjaci kažu da većina bora nije posljedica djelovanja gravitacije već štetnog djelovanja sunčevih zraka. Smjer nanošenja kozmetičkih preparata na kožu lica nije toliko važan koliko je bitno da ti pokreti ne budu previše energični i grubi. Najvažnija je hidratizacija kože– tako se izgleda mlađe! Hidratantni preparati povećavaju volumen kože i, zahvaljujući njima, ona reflektira svjetlost. U tom smislu, redovna uporaba učinkovitog hidratatnog preparata zaista čuva mladolikost. No, najprije se mora napraviti eksfolijacija kože, potom se ona mora hidratizirati i, na kraju, (tijekom cijele godine) štititi odgovarajućim SPF preparatom. Tek tada ćete izgledati svježe i mladoliko.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0