Beauty

Učinkovito i povoljno: Posvijetlite kosu na prirodan način

U vašoj kuhinji kriju se odlični kozmetički preparati koji će vam posvijetlili kosu bez oštećivanja

Kemijski izbjeljivači i boje koje se koriste za posvjetljivanje veoma oštećuju vašu kosu. Ako želite posvijetliti kosu, možete se odlučiti i za prirodne alternative koje će vam pomoći u postizanju prirodnog izgleda plave kose te vam ju neće oštetiti poput kozmetičkih preparata.

1. Cimet

Pomiješajte tri žlice cimeta s četiri žlice regeneratora i napravite smjesu. Masažom glave nanesite smjesu na teme i raščešljate kosu, kako biste bili sigurni da ste smjesu ravnomjerno rasporedili. Stavite plastičnu kapicu i ostavite najmanje četiri sata. Isperite kosu i ponovite ovaj postupak dok ne postignete željenu nijansu. Cimet može posvijetliti vašu kosu za dvije do tri nijanse.

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. Čaj od kamilice

Skuhajte čaj od kamilice i ostavite da se ohladi. Dodajte nekoliko žlica čaja u svoj regenerator, a ostatak ostavite u praznom pakiranju šampona. Kada budete prali kosu, perite je čajem umjesto šamponom, a zatim nanesite regenerator. Čaj od kamilice polako mijenja pigment vaše kose, tako da ne treba očekivati ekstremne promjene nakon jednog tretmana. Međutim, čaj ne isušuje, niti oštećuje kosu, pa ga slobodno koristite svakodnevno, dok ne postignete željene rezultate.

3. Med

Pomiješajte 1/3 šalice meda sa 1/4 šalice vašeg omiljenog regeneratora. Smočite kosu, a zatim ravnomjerno nanesite smjesu na tjeme. Stavite plastičnu kapicu i ostavite da stoji osam sati, a potom isperite. Med neće dramatično promijeniti boju kose, pa je najbolje kombinirati ovu metodu s limunom ili cimetom.

Photo: Getty Images

Komentari 0