Beauty 21. siječnja 2016.

U ružu je spas: Koja je vaša omiljena boja?

Getty Images.

Mat formule, takozvani baršunasti... uskladite ga s tonom lica i kose, ako vam s mat ruževima nedostaje hidratacije, taj problem riješite s malo lip balma

Ne samo da ističe usne i popravlja ih vizualno nego ih dodato njeguje - ruž je ove sezone prepun hidratantnih sastojaka i onih čarobnih aktivnih supstancija koje smo nekad imali samo u preparativi. Boja je boja, snažna je pigmentima i obećava nam snagu, no njega nam je jednako važna pa se sada kreatori ovih beauty poslastica sve više trude oko same formule. Ona je dugotrajna i postojana: od ruža očekujemo da ostane na usnama, a ne samo na čaši (ili njegovim usnama!). U tome predvode mat formule koje su po svojoj definiciji, ali i iskustvu, dugotrajnije - no ponekadim zbog toga nedostaje hidratacije.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Riješit ćete taj problem s malo lip balma tijekom dana jer dobar mat ruž zaista drži i do 12 sati. Oni mekši, takozvani baršunasti, nježniji su te, iako znaju biti pigmentom snažni, lakše se skidaju. Koji god izabrali, boja neka bude u skladu s tonom lica i kose. Često vizažisti upozoravaju na "make-over" koji dobijemo samo ružem za usne. Lice, naime, dobije malo boje i impozantniji izgled, pa čak i ako nemamo maskaru ni rumenilo. Poslijednjih su sezona vizažisti na modnim revijama prihvatili ili bolje reći osmislili taj trend koji podrazumjeva samo usne u boji. Ostatak lica je savršeno čist. Ovaj stil možemo vidjeti i na ulici jer lako ga je prihvatiti. A možemo se i šminkati, na primjer - u automobilu, no samo dok je crveno. Baš dobro da smo spomenuli tu boju... Imate li svoj omiljeni crveni ruž? Svakoj od nas odgovara barem jedna nijansa, u to se kunu make-up artisti diljem svijeta. Kažu da svaka od nas ima idealnu nijansu i da ćemo izgledati fantastično. Od jutra do mraka.

Komentari 0