Beauty 19. rujna 2016.

Trikovi za tanku kosu: Dodajte volumen sjenilom i ukosnicama

Getty Images.

Suši se brzo… I to je sve što možemo reći (a da je pozitivno) o tankoj kosi…

Kada imate ovakav tip kose, morate biti kreativni ako želite dobiti fantastični volumen. A mi to i jesmo, pa se oslanjamo na ove trikove. Pogledajte koji su to trikovi koji će vam pomoći da dobijete savršen volumen i koji su prihvaćeni od strane poznatih beauty stručnjaka.


1. Sjenilom za oči popunite praznine
Koristeći kratku i ravnu četkicu za nanošenje sjenila, lagano popunite bojom kožu na čelu – gdje vam raste kosa, kao i razdjeljak kako biste vizualno postigli to da imate više kose. Sigurno ćete naći boju koja je savršena za vas, samo vam je potrebno malo strpljenja dok ne nađete onu pravu među neutralnim bojama. Također može poslužiti i puder za obrve, bitno je samo da budu mat nijanse, jer će sjajni korijen poništiti iluziju.

2. Stilizirajte je u smjeru njezinog rasta
Svaki pokret koji napravite, kada stilizirate tanku kosu, trebao bi ići prema gore. Kada sušite kosu, češljajte korijen kose prema gore i što dalje od skalpa, a ovo isto vrijedi i za ravnanje kose peglom. Kada sušite i ravnate kosu, pomaknite je u suprotnu stranu umjesto na onu koju uglavnom koristite. Prebacite je unatrag ako želite dodatni volumen. Čak i predmeti koje koristite za stiliziranje kose mogu napraviti razliku. Okruglom četkom možete više podići kosu i dodati joj volumen. Samo budite oprezni da je ne vučete previše, jer ćete na taj način rastegnuti i ono malo volumena koji vaša kosa ima.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

3. Šampon za suho pranje prije spavanja
Uvijek birajte šampon za suho pranje s efektom podizanja volumena, ali ga na kosu nanosite uvijek prije spavanja za bolje rezultate. Dok spavate, pomičući se u snu, „gurat ćete“ šampon u korijen kose, bez nanošenja dodatnih ulja s kože koji maste kosu i čine je još opuštenijom, jer nećete upotrebljavati prste. Bitna je i tehnika stavljanja. Žene s tankom kosom moraju stavljati šampon za suho pranje u slojevima. Počnite s vrhom glave, podignite mali dio – nanesite šampon, zatim uzmite još jedan mali dio pokraj prethodnog i nastavite tako raditi oko svoje glave. Zatim pustite da jastuk odradi veći dio posla.

4. Dodajte ukosnice u rep
Opušten konjski rep je „tužan“ rep. Da biste vizualno napravili bujniji rep, ukrižite dvije ukosnice ispod repa, tik uz njegov korijen. Ovaj trik će vašem repu odmah dati bujnost i smanjit će rizik od opuštanja frizure tijekom cijelog dana.

 

Komentari 0