Beauty
1/9

Trikovi za savršeno nanošenje rumenila

Često u radu sa klijenticama 'jedan-na-jedan' čujemo kritike na račun rumenila: “Ne stavljam ga, ne znam gdje ga nanijeti pa ga ni ne koristim, odustajem od njega jer ne znam koju nijansu odabrati, nikada ga nisam ni pomišljala staviti...”

Rumenilo zauzima visoko mjesto u izboru make-up proizvoda i ništa brže i efikasnije tmurno, umorno i sivo lice ne vraća u život negoli zamah lijepe boje na obraze. Možete nanijeti ružičasto rumenilo na čistu kožu i već ste postigli efekt zdrave kože. Zapamtite, teško da ćete make upom postići svježinu i ljepotu tena ukoliko izbjegavate rumenilo. Postoji nekoliko jednostavnih pravila kad je rumenilo u pitanju.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Izbor teksture – u prahu, u sticku ili tekuće rumenilo

Rumenilo u prahu uglavnom nanosite na podlogu, pogodno je za sva stanja kože osim ako je koža lica izrazito suha. Ono u sticku (ili kremi) također je namijenjeno svim stanjima kože, no treba postupati opreznije s vrlo masnim stanjem kože. U tom slučaju radije koristite rumenilo u prahu. Tekuće rumenilo rijetko se koristi i rijetko ga proizvode, ali izgleda najprirodnije, najteže ga je nanijeti i pogodno je za normalno do suho stanje kože.

Izbor boje - ovisno o boji vašeg tena

Često ćete u raznim štivima pročitati kako tom i tom tenu pristaje ta i ta nijansa. Da pojednostavnimo: ako imate svijetao ten, pristajat će vam cijeli spektar boja rumenila - rozo, ružičasto, boja breskve, narančasto i svijetle boje terakote.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Za sve druge boje tena, maslinasti, osunčani, tamni, dobro će pristajati od svjetlo do tamne nijanse rozog i ružičastog rumenila zato što ništa ne može donijeti svježinu i zdrav izgled kao rozo-ružičasto rumenilo. Znam da se većina vas ježi i na pomisao rozog rumenila, no  razuvjerit ćete se ako pokušate. Što je ten tamniji, to je i boja rumenila dublja i pigmentacija jača...

Pravilno nanošenje obzirom na konture vašeg lica

Najmanje ćete pogriješiti nanesete li rumenilo na mjesto gdje ćete se i inače prirodno zarumenjeti:  lagano se nasmijte i nanesite ga na istureni dio jagodica, lagano, bolje pojačavati intenzitet pomalo nego odjednom nanijeti veću količinu. Za one napredne: rumenilom možete mijenjati izgled kontura vašeg lica, u tom slučaju možete i pogriješiti ukoliko ne znate pravila nanošenja.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ovalno – sretni vi! Nisu potrebne posebne konture. Za dnevni prirodni look nanesite rumenilo na jagodice za dopadljiv zarumenjen look, za navečer dodajte više   rumenila na vršak nosa i uzduš nosa za ekstra sjaj. Ovaj tip lica ima Charlize Theron.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Srcoliko - da biste omekšali i proširili istaknutu bradu, nanesite rumenilo na niži dio jagodica povlačeći ravno prema ušima, umjesto nanošenja kontura, stapajte highlighter uokolo brade i duž čeljusne kosti i na taj način uravnotežite konture lica, kao što to čini Reese Witherspoon.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Okruglo - da biste optički istanjili lice nanesite svjetlije rumenilo na jagodice obraza vodeći računa da ne idete bliže nosu nego ispod šarenica oka. Nanesite konturno sjenilo (tamnija boja kože) ispod jagodične kosti prema dolje do čeljusne kosti te dobro stapajte (blendajte) dok ne postignete look bez grubih obrisa. Ovaj oblik lica ima Christina Ricci pa se inspirirajte njenim lookovima.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Duguljasto - da biste optički proširili duguljasto usko lice kakvo ima Sarah Jessica Parker, nanesite svjetlije rumenilo na jagodice obraza i proširite boju ravno prema ušima, ne prema sljepoočnicama, nanesite konturno sjenilo u širokoj crti preko sredine čela (otprilike četvrtinu od linije kose) i uzduž brade da biste još bolje kreirali izgled šireg lica (izostavite highlighter ).

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Četvrtasto – ovakvo lice ima Julianne Moore, a da biste ublažili uglove četvrtastog oblika lica, koncentrirajte svjetliju boju rumenila na jagodice obraza te četkom povlačite gore i izvan prema sljepoočnicama. Za okruglije uglove čeljusti, nanesite konturno sjenilo od brade do sredine ušiju uzduž donje strane jagodičnih kostiju.

Omiljeni savjeti

Da bi rumenilo izgledalo potpuno prirodno, nanesite najprije svjetlije rumenilo na obraze, a zatim izraženijim rumenilom samo naglasite dodir kistom tik na vrh jagodica.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ako ste pretjerali sa rumenilom u kremi ili sticku, skinite ga ili ublažite mekanim ubrusom. Radi li se o rumenilu u prahu, miješajte ga sa transparentnim puderom u prahu nanoseći ga četkom ili puferom i utrljajte ga uzduž obraza sve dok boju ne prigušite. Ako ste pretjerali sa gel ili tekućim rumenilom, jedini način da ga posvijetlite je da operete lice, nanesete vlažnu kremu i ponovite make up više štedljivo.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0